TECH

«Sleep box»: Η εφεύρεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την κουρασμένη γυναίκα του

«Sleep box»: Η εφεύρεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την κουρασμένη γυναίκα του
Facebook/Mark Zuckerberg

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν έχουν δύο παιδιά και παρά τις χαρές του να είναι γονείς, αντιμετωπίζουν και δυσκολίες, όπως η έλλειψη ύπνου. Γι’ αυτό ο επικεφαλής του Facebook αποφάσισε να... πάρει την κατάσταση στα χέρια του!

«Το να είσαι μητέρα είναι δύσκολο και από τότε που κάναμε παιδιά η Πρισίλα δεν κοιμάται αρκετά τα βράδια» αναφέρει ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Instagram.

«Ξυπνάει και ελέγχει το κινητό της για να δει εάν τα παιδιά ξυπνάνε σύντομα. Όμως, επειδή μετά ξέρει τι ώρα είναι δεν μπορεί να κοιμηθεί παραπάνω γιατί αγχώνεται» αναφέρει ο Ζάκερμπεργκ.

Έτσι, για να τη βοηθήσει «εκμεταλλεύτηκε» τις γνώσεις του περί μηχανικής και δημιούργησε μία συσκευή που ονομάζει «κουτί ύπνου».

https://www.instagram.com/p/BwxCPidhe0V

Το κουτί τοποθετείται στο κομοδίνο και εκπέμπει ένα πολύ «αχνό φως» μεταξύ 06:00 και 07:00 το πρωί, ώστε η Πρισίλα να καταλαβαίνει εάν είναι ώρα να σηκωθεί ή όχι. Εάν το φως δεν έχει ανάψει καν, τότε θα γνωρίζει πως μπορεί να κοιμηθεί ξανά και δεν θα πρέπει να κοιτάζει συνεχώς την ώρα, πράγμα που της προκαλεί άγχος.

«Ως μηχανικός, η δημιουργία μίας συσκευής για να βοηθήσω τη σύζυγό μου να κοιμάται καλύτερα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορώ να της δείξω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Η γιατρός Dr. Deirdre Conroy δήλωσε στο CNNi πως πρόκειται για μία «υπέροχη ιδέα καθώς συχνά οι άνθρωποι με αϋπνία κοιτάνε τα κινητά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Ενώ συμπλήρωσε πως «όταν ελέγχεις την ώρα, αυτομάτως κυριεύεσαι από άγχος».

Ο Ζάκερμπεργκ σχετικά με τη νέα του δημιουργία δήλωσε πως τη δημοσιοποίησε ώστε εάν κάποιος ειδικός ενδιαφέρεται, να μπορεί να στηριχθεί στην ιδέα του και να φτιάξει κουτιά ύπνου για να βοηθηθούν περισσότεροι άνθρωποι.

Mark Zuckerberg says he invented a 'sleep box' to improve his wife's slumber
By Michelle Lou and Brandon Griggs, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ