TECH

Βρετανία: 15χρονος κέρδισε 1 εκατ. δολάρια παίζοντας Fortnite

Βρετανία: 15χρονος κέρδισε 1 εκατ. δολάρια παίζοντας Fortnite
Twitter

Ένα βραβείο ύψους 2,25 εκατομμυρίων θα μοιραστεί ένας 15χρονος από το Έσεξ της Βρετανίας με τον συμπαίκτη του, αφού τερμάτισαν δεύτεροι στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Fortnite.

Ο Jaden Ashman που παίζει με το ψευδώνυμο «Wolfiez», θα μοιραστεί το σημαντικό ποσό που κέρδισαν στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τον David 'Rojo' Jong από την Ολλανδία.

Την πρώτη θέση κατέκτησαν ο Νορβηγός Emil Bergquist Pedersen και ο Αυστριακός David W, οι οποίοι φέρουν τα ψευδώνυμα «Nyhrox» και «Aqua» αντίστοιχα.

Οι δύο νικητές συγκέντρωσαν 51 πόντους, ενώ οι δεύτεροι 47.

Δεν είναι ακόμη γνωστό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News, πού θα ξοδέψει τα χρήματά του ο 15χρονος, αλλά ίσως ένα… γεύμα στο αγαπημένο του εστιατόριο να ΄ναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει:

«Το αεροδρόμιο Χίθροου είναι για τα σκουπίδια, δεν έχει υποκατάστημα της αλυσίδας εστίασης Wagamama» είχε γράψει στο Twitter ο Jaden όταν πήγαινε προς το τουρνουά του Fortnite.

Παραπάνω από 250 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παίξει το παιχνίδι από τότε που έκανε το ντεμπούτο του πριν από δύο χρόνια, επιφέροντας στους δημιουργούς του έσοδα ύψους 2,4 δισ. δολαρίων μόνο το 2018!

Ο νικητής του solo τουρνουά, Kyle Giersdorf, έφυγε με… τρία εκατομμύρια δολάρια και «στέφθηκε» ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fortnite.

Με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια, αυτό το χρηματικό έπαθλο είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε διαγωνισμό ηλεκτρονικού παιχνιδιού - τουλάχιστον μέχρι το ετήσιο τουρνουά Dota 2 τον ερχόμενο Αύγουστο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ