Μόνο με γονική συναίνεση η χρήση social media από παιδιά κάτω των 15 – Το κυβερνητικό «μπλόκο»
Η κυβέρνηση επιχειρεί να απλώσει ένα δίχτυ για την προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους που κρύβουν τα social media.
Νομοσχέδιο θέτει εκτός νόμου την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών τα οποία είναι κάτω από 15 ετών.
Παρότι οι προθέσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ειδικοί εκτιμούν ότι θα προκύψουν τεχνικές δυσκολίες στην προσπάθεια εφαρμογής των προβλέψεων του νέου νόμου.
Σήμερα υπολογίζεται πως οκτώ στα δέκα παιδιά έχουν κάποιον λογαριασμό στα social media, αρκετά μάλιστα τον έχουν ανοίξει κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 13 ετών. Ακόμη, τέσσερις στους δέκα ανήλικους έχουν ανοίξει μόνοι τους τα προφίλ χωρίς να συμβουλευτούν τους γονείς τους.
Όπως εκτιμάται, θα αποτελέσει τεστ για τις πλατφόρμες ο έλεγχος για το κατά πόσο η γονική συγκατάθεση είναι αληθινή, ενώ δύσκολο θα είναι να αποδειχθεί και η αληθινή ηλικία των ανηλίκων.
Στο νοσοκομείο 21χρονος οδηγός μετά από σφοδρό τροχαίο στη Λαμία
09:52
Ana Roš: Ίσως είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή, παρά αρχικά να την κατακτήσεις
09:30
Το παρασκήνιο της συμφωνίας Τραμπ-Πούτιν για το ντίζελ: Η αντίδραση Ζελένσκι και το 8ωρο στο Μαϊάμι
09:24
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2031 στα Εξάρχεια λόγω εργασιών για το μετρό
09:12