Κοροναϊός: Ρομπότ στην Τάιμς Σκουέρ δίνει πληροφορίες και… συζητάει με τους περαστικούς
Πηγή: Screengrab

Ένα ρομπότ ύψους 1,5 μέτρου, το Promobot, τέθηκε στις υπηρεσίες των Νεοϋορκέζων και των τουριστών που ανησυχούν για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το ρομπότ εμφανίστηκε στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα και αποστολή του είναι να παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τον νέο ιό.

Οι περαστικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη -που είναι τοποθετημένη πάνω στο στέρνο του- και αν θέλουν μπορούν και να συζητήσουν μαζί του.

Το Promobot κατασκευάστηκε από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία της Φιλαδέλφειας που παράγει ρομπότ τα οποία παρέχουν υπηρεσίες και την οποία διευθύνει μια ομάδα Ρώσων.

«Δημιουργήσαμε ένα ειδικό λογισμικό για να εντοπίζουμε τα συμπτώματα του κοροναϊού», δήλωσε στο Reuters ο Όλεγκ Κιβορκούτσεφ, ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας.

«Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι σημαντικό, ο κόσμος ανησυχεί, φοβάται. Αλλά αν καταλάβει μερικά απλά πράγματα, για παράδειγμα τα συμπτώματα του κοροναϊού, ποια μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να πάρει, όλα θα είναι καλά και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι».

Το ρομπότ φυσικά δεν ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό. Ρωτάει αν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πυρετό και εκείνος πρέπει να πατήσει το πλήκτρο «ναι» ή «όχι» στην οθόνη αφής και στη συνέχεια, αν επιλέξει το «όχι», λαμβάνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα.

«Αυτό είναι πολύ έξυπνο. Είναι πολύ, πολύ έξυπνο», λέει η Τάρα Χίλεϊ, η οποία επισκέπτεται την Νέα Υόρκη από το Λονδίνο.

Άλλοι τουρίστες πάλι δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένοι.

«Λίγο τρελό», λέει ο Τόμας Μακάλιντεν από τη Σκωτία. Ενώ συμπληρώνει ότι «ωστόσο, συνοψίζει αυτό που συμβολίζει για μένα η Νέα Υόρκη».

Διαβάστε επίσης