TECH

H νέα σειρά του Apple TV+ έχει γυριστεί στο Μέγαρο ΟΤΕ!

H νέα σειρά του Apple TV+ έχει γυριστεί στο Μέγαρο ΟΤΕ!

Οι Έλληνες συνδρομητές του Apple TV+ που θα επιλέξουν να δουν το Tehran, τη νέα σειρά κατασκοπείας που θα είναι διαθέσιμη εντός των επόμενων μηνών, ίσως παραξενευτούν από το πόσο οικεία θα τους είναι τα εξωτερικά πλάνα των επεισοδίων. Ο λόγος είναι πολύ απλός: το 90% των εξωτερικών γυρισμάτων έχει γίνει στην Αθήνα, καθώς η Cosmote TV είναι ένας από τους συμπαραγωγούς σε μία κίνηση που βάζει τον όμιλο ΟΤΕ αλλά και την Ελλάδα στο «παιχνίδι» των διεθνών τηλεοπτικών παραγωγών.

Το Tehran είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με θέμα μία κατάσκοπο της ισραηλινής Mosad που αναλαμβάνει μία επικίνδυνη αποστολή στην Τεχεράνη. Η σειρά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι παραγωγοί είναι οι ίδιοι με το Fauda, μία τηλεοπτική σειρά που είναι διαθέσιμο στο Netflix και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές.

Το Netflix ήταν ο κύριος ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής του Tehran, αλλά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού Variety, η Apple ήταν τελικώς αυτή που κέρδισε τη συγκεκριμένη «μάχη». Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η προβολή της σειράς, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η εταιρεία παραγωγής είναι η ισραηλινή Donna and Shula Productions σε συνεργασία με την Paper Plane Productions και τη συμμετοχή της Cineflix Rights και της Cosmote TV, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Variety.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Cosmote TV, το 90% των γυρισμάτων της σειράς έγιναν στην Αθήνα. Η Cosmote TV είχε αναλάβει αφενός να διευκολύνει το έργο της παραγωγής, την εκτέλεση της οποίας έκανε η Blonde. Η συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία παραγωγής χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική και ενδέχεται να συνεχιστεί και σε επόμενο κύκλο της σειράς, εφόσον, φυσικά, υπάρξει.

Γυρίσματα έγιναν στο Πεδίο Άρεως, στην Πλατεία Θεάτρου και άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο όμιλος ΟΤΕ διέθεσε τρία κτήρια για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Συγκεκριμένα, γυρίσματα έγιναν στο Διοικητικό Μέγαρο, στο κτίριο του ΟΤΕ στην 3η Σεπτεμβρίου και σε ένα ακόμη κτίριο στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα συγκεκριμένα γυρίσματα έγιναν στο τέλος Ιανουαρίου και κυρίως Σαββατοκύριακα.

Το Tehran πήρε επιχορήγηση από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το οποίο επιδιώκει -και δείχνει να κάνει πολύ καλά βήματα πάνω σε αυτό- να βάλει την Ελλάδα στο «παιχνίδι» των διεθνών τηλεοπτικών παραγωγών. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και από την Cosmote TV με το Tehran να μπορεί να εξελιχθεί σε διαβατήριο για μία τέτοια εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ