TECH

Σαν Μπερναρντίνο: Προσφεύγουν νομικά κατά της Apple τα θύματα της επίθεσης

Σαν Μπερναρντίνο: Προσφεύγουν νομικά κατά της Apple τα θύματα της επίθεσης

Την νομική τους στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγκάσει την Apple να ξεκλειδώσει το κρυπτογραφημένο κινητό τηλέφωνο iPhone που ανήκει σε έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο, δήλωσαν μέσω του δικηγόρου τους ορισμένα από τα θύματα.

Ο δικηγόρος είπε στο Reuters ότι τα θύματα που εκπροσωπεί ενδιαφέρονται για τις πληροφορίες που μπορούν να ανακτήσουν πέραν της ποινική έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Έγιναν στόχος των τρομοκρατών και πρέπει να γνωρίζουν τον λόγο και τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό» δήλωσε ο ίδιος.

Στην τρομοκρατική τα επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 22 ακόμα τραυματίστηκαν.

Η νέα τροπή της υπόθεσης μεγαλώνει την συμμαχία που ζητάει από την Apple να δώσει πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του δράστη.

Η Apple από την πλευρά της δεν σχολίασε το γεγονός αλλά έχει επίσημα αρνηθεί την πρόταση της κυβέρνησης καθώς όπως λέει προσπαθεί να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη.

Σε δημόσια επιστολή που υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Τιμ Κουκ αναφέρεται πως μια τέτοια ενέργεια ισοδυναμεί «με δημιουργία “κερκόπορτας” στο iphone κάτι που θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Η κυβέρνηση μας ζητά να χακάρουμε τους ίδιους του χρήστες μας και να υποβαθμίσουμε δεκαετίες ρυθμίσεων ασφαλείας που προστατεύουν τους πελάτες μας , ανάμεσα τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικάνοι πολίτες . Κανένας λογικός άνθρωπος δε θα το έβρισκε αποδεκτό».

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: «Όχι» της Apple στο FBI στην έρευνα για το μακελειό του Σαν Μπερναρντίνο

Παρουσία του FBI η ταφή των δραστών του Σαν Μπερναρντίνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ