TECH

Το νέο πρόσωπο του Facebook: Πέντε νέα emoticons

Το νέο πρόσωπο του Facebook: Πέντε νέα emoticons

Θυμωμένος, λυπημένος ή χαρούμενος; Για πρώτη φορά οι χρήστες του Facebook μπορούν πλέον να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τα 5 νέα emoticons που εισήγαγε σήμερα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη σελίδα του.

Παράλληλα με το κλασικό κουμπί ‘like’, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 επιπλέον διαφορετικά κουμπιά, προκειμένου να σχολιάσουν τα στάτους των φίλων τους, φωτογραφίες και βίντεο.

Πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ‘like’, εμφανίζονται τα εξής καινούρια emoticons: ‘αγάπη’ (love), χαχα (haha), ουάου (wow), λυπημένος (sad), και θυμωμένος (angry).

Τα καινούρια κουμπιά έχουν ήδη τεσταριστεί σε Ισπανία και Ιρλανδία, όπου έγιναν αμέσως δημοφιλή, αφού απέσπασαν πολύ θετικές αντιδράσεις, με πιο δημοφιλές να αναδεικνύεται το κουμπί της αγάπης. Η εταιρεία τα λανσάρει ήδη σε iOS, Android και στο διαδίκτυο.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια, οι χρήστες του μέσου έχουν ζητήσει να εισαχθεί ένα κουμπί ‘dislike’, οι επικεφαλής του Facebook αντιστάθηκαν, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα ήταν πολύ αρνητικό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε bullying.

Ο δρόμος για μια διευρυμένη ποικιλία κουμπιών άνοιξε πέρυσι, όταν ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζουκερμπεργκ, ανακοίνωσε πως είχε έρθει η ώρα να “προχωρήσουμε πέρα από το απλό ‘like’”. “Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς ότι αυτό ήταν κάτι που θα μπορούσε να είναι παγκόσμιο”, ανέφερε ο Τομ Άλισον, διευθυντής του μηχανικού για το News Feed.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ