TECH

Αυξημένη χρήση των fitness apps προκάλεσε η καραντίνα

Αυξημένη χρήση των fitness apps προκάλεσε η καραντίνα
φωτογραφία αρχείου AP Photo/Seth Wenig

Στις εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης (fitness apps) στράφηκαν οι καταναλωτές παγκοσμίως προκειμένου να διατηρήσουν μία ρουτίνα γυμναστικής κατά τη διάρκεια της καραντίνας οπότε και τα γυμναστήρια παρέμειναν κλειστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Adjust, στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου καταγράφηκε αύξηση των εγκαταστάσεων apps, που σχετίζονται με την υγεία και τη φυσική κατάσταση, της τάξης του 67% σε σχέση με τον μέσο όρο των downloads στη διάρκεια του 2020. Από τον Μάιο και μετά το κύμα των εγκαταστάσεων fitness apps ανά τον κόσμο άρχισε να εκτονώνεται.

Ωστόσο, παρά τη μείωση του ρυθμού των downloads, οι εγκαταστάσεις fitness apps και τους μήνες που διαδέχτηκαν την καραντίνα παρέμειναν σε επίπεδα πολύ υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019.

Για παράδειγμα τα downloads εφαρμογών υγείας και φυσικής κατάστασης αυξήθηκαν, παγκοσμίως, τον Ιούλιο κατά 7% σε σύγκριση με το 2019.

Ο δε χρόνος σύνδεσης των χρηστών επιμηκύνθηκε κατά 61%. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα της Gympass –της μεγαλύτερης πλατφόρμας παροχών ευεξίας στον κόσμο- επιβεβαιώνει ότι η ψηφιακή ευεξία είναι μια διαρκής τάση.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία (82,8%) των Αμερικανών είναι πρόθυμη να διατηρήσει την ψηφιακή γυμναστική από το σπίτι, υποδεικνύοντας ότι οι πολίτες -σε έναν βαθμό- έχουν προσαρμοστεί στη «νέα κανονικότητα» που προκαλεί ο COVID-19.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κυριακή είναι η ημέρα της εβδομάδας που επιλέγουν, κατά κύριο λόγο, οι πολίτες για να κάνουν χρήση των fitness apps.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Adjust, η Κυριακή έχει τις περισσότερες συνεδρίες παγκοσμίως κάθε εβδομάδα το 2020, ενώ οι Παρασκευές έχουν σταθερά τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ