TECH

Προς την Oracle δείχνει να οδεύει το Tiktok

Προς την Oracle δείχνει να οδεύει το Tiktok
Associated Press

Μία μικρή έκπληξη φαίνεται πως θα έχουμε στο θέμα της πώλησης των δραστηριοτήτων του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς το φαβορί που ήταν η Microsoft δείχνει πως έμεινε εκτός «κούρσας». Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, μόνος διεκδικητής είναι πλέον η Oracle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού.

Τόσο η Bytedance, στην οποία ανήκει το ταχύτατα αναπτυσσόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει βρεθεί -και αυτό- στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον, όσο και η Oracle δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο επίσημο σχόλιο αλλά το θέμα είναι πως πλέον ο χρόνος πιέζει επικίνδυνα.

Ως γνωστόν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει περιθώριο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στην κινεζική Bytedance προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση των δραστηριοτητήτων του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες διαφορετικά θα προχωρήσει στην απαγόρευση της πρόσβασης από τους Αμερικανούς χρήστες. Η Ουάσιγκτον επικαλείται λόγους εθνικής ασφαλείας για αυτή την απόφαση της.

Αυτό που απασχολεί πολλούς αναλυτές είναι γιατί η Oracle ενδιαφέρεται για το TikTok, αν και θεωρείται ότι έχει αρκετά καλές σχέσεις με τον πρόεδρο Τραμπ.

Η Oracle είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού και γενικότερα τεχνολογικών λύσεων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις. Από την άλλη, το TikTok είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με ιδιαίτερη απήχηση στις νεαρές ηλικίες, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας φθάσει πλέον το 1 δισ. χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όσον αφορά το τίμημα, πολλά εξαρτώνται από τη μορφή της συμφωνίας που θα υπάρξει μεταξύ του αγοραστή και της Bytedance, δεδομένου ότι δεν αποκλείεται να προστεθούν και οι δραστηριότητες του TikTok σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ινδία και το Πακιστάν που έχουν εκφράσει επίσης την πρόθεση να απαγορεύσουν το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενες τις ίδιες αμερικανικές αιτιάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ