TECH

Σταματά τα Galaxy Note η Samsung;

Σταματά τα Galaxy Note η Samsung;

Το ενδεχόμενο να σταματήσει από την επόμενη χρονιά την παραγωγή νέων μοντέλων στη σειρά Galaxy Note φέρεται να εξετάζει η Samsung, προχωρώντας σε μία αλλαγή στρατηγικής λόγω της μειωμένης ζήτησης για κορυφαία και ακριβά smartphones αλλά και για να δώσει ώθηση στα αναδιπλούμενα κινητά της.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορεία Reuters που σημειώνει ότι η Samsung δεν προτίθεται να παρουσιάσει μέσα στο 2021 κάποιο νέο μοντέλο στη σειρά Galaxy Note, η οποία έχει φανατικούς «οπαδούς» χάρη στις μεγάλες οθόνες και το εξαιρετικά πρακτικό stylus (ή «πενάκι» όπως έχει καθιερωθεί από τους Έλληνες χρήστες).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Samsung δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το stylus. Αντιθέτως, πρόκειται να είναι ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά της επόμενης «ναυαρχίδας», του Galaxy S21 που θα δούμε την άνοιξη, ενώ είναι πολύ πιθανό να είναι διαθέσιμο και ως αξεσουάρ για το επόμενο μοντέλο της σειράς Galaxy Z Fold που διαθέτουν αναδιπλούμενες (foldable) οθόνες.

Μία τέτοια κίνηση δείχνει να έχει αρκετή λογική από την πλευρά της Samsung. Το Galaxy Note είναι μία από τις δύο «ναυαρχίδες» της κορεατικής εταιρείας (σ.σ. η έτερη είναι τα μοντέλα της σειράς Galaxy S). Μέχρι πριν από 2 χρόνιας, υπήρχε διαφοροποίηση καθώς το μεν Note είχε μεγαλύτερη οθόνη και το «πενάκι», ενώ το Galaxy S ήταν πιο μικρό και πιο όμορφο από σχεδιαστικής απόψεως. Σημειωτέον πως το Note όταν εμφανίστηκε το 2011 είχε μία οθόνη 5,3 ιντσών που ήταν τεράστια για τα δεδομένα της εποχής, όταν το Galaxy SII που είχε κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά ήταν στις 4,3 ίντσες και πάλι θεωρείτο μεγάλο. Και οι δύο «οικογένειες» είχαν το δικό τους κοινό.

Όμως, η διαφοροποίηση στην οθόνη δεν υπάρχει πλέον με τις οθόνες να κινούνται μεταξύ 6,5 και 6,9 ιντσών, όπως και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ήταν σχεδόν τα ίδια. Πρακτικά, αν η Samsung βάλει το stylus στο Galaxy S21 θα είναι το ίδιο πράγμα.

Επιπλέον, οι αναλυτές σημειώνουν πως η πανδημία έχει επιφέρει μία μείωση των πωλήσεων στα smartphones που περιλαμβάνονται στα υψηλά στρώματα της αγοράς (premium), οπότε μοιάζει λίγο περιττό να έχει ένας κατασκευαστής δύο «ναυαρχίδες».

Ακόμη, η Samsung θέλει να δώσει ώθηση στα foldable μοντέλα όπως το Galaxy Z Fold που κινούνται σε ακόμη πιο υψηλές τιμές, οπότε η προσθήκη του stylus μπορεί να αποτελέσει μία ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ