TECH

Η καινοτομία των Windows Phone είναι το "κλειδί" της παραγωγικότητας

Η καινοτομία των Windows Phone είναι το "κλειδί" της παραγωγικότητας

Τα Windows 10 ήρθαν και στο κινητό τηλέφωνο, προσφέροντας καινοτόμες ιδέες και παραγωγικές λύσεις στους χρήστες που βρίσκονται όλη την ημέρα, εντός και εκτός γραφείου.

Ένα... ψηφιακό περιβάλλον δημιουργείται σε κάθε βήμα του επαγγελματία και ενισχύει την ευελιξία του. Πλέον, το κινητό γίνεται το μέσο μεταφοράς του απίστευτου όγκου δεδομένων και πληροφοριών που έχει να διαχειριστεί κανείς καθημερινά.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις μήνες έχουν περάσει από το λανσάρισμα των Lumia 950, 950 XL και 550 και σχεδόν ένας μήνας μετά την επίσημη παρουσίαση του πιο premium κινητού στην κατηγορία valueprice, του Lumia 650. Το Lumia 650 είναι το πιο productivesmartphone στον πλανήτη, όπως η Microsoft ισχυρίζεται, ενώ αναφέρεται ως το καλύτερο businessphone, καθώς έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 10, αλλά και τις εφαρμογές του Office και του Outlook mail, του καλύτερου emailclient σε κινητό τηλέφωνο.


Η Microsoft, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, έχει επενδύσει και στο χώρο των κινητών τηλεφώνων, με μία καινοτόμα στρατηγική, επινοώντας λύσεις αλλά και εφαρμογές που βοηθούν τους ανθρώπους να πετυχαίνουν περισσότερα.
Πώς το καταφέρνει αυτό;Μέσα από τα Windows 10. Το πρώτο ολοκληρωμένο οικοσύστημα, που παρέχει κοινή εμπειρία χρήσης και άψογο συγχρονισμό δεδομένων.


«Πρόκειται για μία πλατφόρμα με το ίδιο περιβάλλον στο mobile, το PC αλλά και το tablet. Ο χρήστης πλέον μπορεί να κάνει πράγματα που αφορούν στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική του ζωή, χρησιμοποιώντας μία ενιαία πλατφόρμα, acrossdifferentdevices. Οι πληροφορίες και τα data μεταφέρονται από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να αλλάζει οικοσυστήματα. Εκεί έγκειται το μεγάλο momentum που δημιουργεί η Microsoft» υπογραμμίζει ο Λάμπρος Ζολώτας, Ηead of Sales Greece, Cyprus and Central Asia Mobile Devices Group.

1

Continuum for Phones, το πιο σημαντικό feature που έχει επινοήσει η Microsoft - Ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του Mobile Device και του PC

Πρόκειται για την τεχνολογία που μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε υπολογιστή συνδέοντάς το σε μια οποιαδήποτε οθόνη, τηλεόραση ή προβολέα, είτε μέσω ενός Display dock είτε ασύρματα μέσω του Microsoft Display Adapter. Έτσι, δεν περιορίζεται ο χρήστης με καλώδια. Το Continuum for phones μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε σημαντικό εργαλείο παραγωγικότητας. ‘Oλες οι συμβατές εφαρμογές, όπως Office, Outlook mail/calendar, Microsoft Edge κλπ. μεταφέρονται στη μεγαλύτερη οθόνη, προσφέροντας ένα μοναδικό PC-like experience. Το Continuum for Phones, ενσωματώνει πλήρως τη φιλοσοφία του mobility που αποτελεί την τάση της εποχής. Πλέον το PC και το laptop μπορούν να μείνουν στο γραφείο ή στο σπίτι. Συνδέοντας ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο, είτε ασύρματα μέσω Bluetooth είτε ενσύρματα πάνω στο DisplayDock, ο χρήστης απολαμβάνει το full experience ενός υπολογιστή σε μια μεγαλύτερη οθόνη. Πρέπει εδώ να σημειωθεί, πως η τεχνολογία του Continuum for Phones δεν βασίζεται στο screenmirroring. Το Continuum for phones περνάει το multitasking στο επόμενο επίπεδο καθώς ο χρήστης μπορεί να εργάζεται στη μεγάλη οθόνη ενώ παράλληλα να δουλεύει απρόσκοπτα το τηλέφωνό του, χωρίς η μια ενέργεια να εμποδίζει την άλλη. Εάν αυτό δεν αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε για τα κινητά τηλέφωνα και την έννοια της παραγωγικότητας, τότε τί; Πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα όσα επιθυμούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε, χωρίς περιορισμούς, μέσα από ένα οικοσύστημα που μας προσφέρει τον τέλειο συγχρονισμό, πάντα και παντού.

Τα Universal Apps «παίζουν» παντού

Universal apps είναι κοινές εφαρμογές σε όλες τις Windows 10 συσκευές που προσδίδουν οικειότητα μέσα από το κοινό User Interface τους και συγχρονισμό των πληροφοριών σε όλες τις συσκευές. Τα Universa lApps «παίζουν» παντού, σε κινητό, σε tablet, σε laptop σε μία μεγάλη οθόνη, οπουδήποτε. Είναι επίσης συμβατά με την τεχνολογία Continuum for Phones. Το εκάστοτε Universal App αντιλαμβάνεται το μέγεθος της οθόνης και αυξομειώνει το μέγεθός του για να προσαρμόζεται σε αυτή. «Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης βλέπει στις άλλες οθόνες τις εφαρμογές που έχει «κατεβάσει» στο κινητό του με την ίδια ακριβώς μορφή, ενώ ο developer δεν χρειάζεται να προσαρμόζει τους κώδικες των εφαρμογών, αφού πλέον δημιουργεί μία εφαρμογή που δουλεύει σε όλες τις συσκευές το ίδιο. Πλέον, κάνουμε λόγο για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα, με 200.000.000 χρήστες σε Windows 10, έτσι ο developer έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα, αφού με έναν κώδικα στοχεύει σε όλους αυτούς τους χρήστες» εξηγεί ο κ. Ζολώτας.

Personal και Business World σε ένα application

Η πρόσβαση στα αρχεία μας από οποιαδήποτε συσκευή έγινε πλέον εύκολη υπόθεση μέσα από το Cloud της Microsoft, το One Drive. Μια εφαρμογή στην οποία ο χρήστης μπορεί να έχει συγχρονισμένα ταυτόχρονα το business και personal account του και του παρέχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει και να διαμοιράζεται τα αρχεία του με το ύψιστο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει η Microsoft.

Hello και... bye bye κωδικός πρόσβασης!

SAM 2750

Το τηλέφωνο ξεκλειδώνει με το Windows Hello Beta και η λέξη password είναι ένα στοιχείο του μακρινού παρελθόντος... Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κοιτάξει το smartphone του και αυτό αμέσως θα ξεκλειδώσει. Όλα γίνονται με τη βιομετρική σάρωση της ίριδας του ματιού του κατόχου του τηλεφώνου, ένας τρόπος που δεν θα μπορούσε να εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια.


«Οι πιο productive χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή τα Lumia ως τα καλύτερα smartphone αφού είναι productive throughout theday. Έστω ότι φτάνει ένα e-mail στον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη το οποίο περιλαμβάνει links, PowerPoint, Word docs. Μπορεί ευθύς να συνδέσει το κινητό του με το μηχάνημα, απευθείας να μεταφερθεί στο ίδιο οικοσύστημα αλλά στον υπολογιστή για να εργαστεί ευκολότερα. Αρχίζει και διαχειρίζεται τα αρχεία του σε ένα άλλο περιβάλλον το οποίο δεν τον εμποδίζει να κάνει multitasking γρήγορα» καταλήγει ο κ. Ζολώτας.


Τα Windows 10, ήρθαν για να αλλάξουν την καθημερινότητα του πιο απλού, αλλά και του πιο απαιτητικού χρήστη. Στον τομέα των smartphones, η Microsoft λανσάρει συσκευές που συνδυάζουν μοναδικές hardware και software δυνατότητες. Τα Windows 10 Mobile φέρνουν τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή στην τσέπη σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ