TECH

OTE και Nokia ψηφιοποιούν τις υποδομές του ΑΔΜΗΕ

OTE και Nokia ψηφιοποιούν τις υποδομές του ΑΔΜΗΕ
AP/Vadim Ghirda

Την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος ανοιχτού διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών (τεχνολογίας IP/MPLS) για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών διαχείρισης ενέργειας, συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) με τον όμιλο ΟΤΕ να αναδεικνύεται ανάδοχος του έργου.

Η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού και των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί από την ΝΟΚΙΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΑΔΜΗΕ αναπτύσσει ένα σύγχρονο δίκτυο κορμού πολλαπλών υπηρεσιών για τις ανάγκες επικοινωνίας των στοιχείων του συστήματος μεταφοράς ενέργειας.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι έτη και εντάσσεται στη στρατηγική του διαχειριστή για εκσυγχρονισμό και ψηφιακοποίηση των υποδομών του με στόχο τη διασφάλιση ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ανθεκτικού Συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα πλεονεκτήματα για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνονται τα εξής:

• Εκσυγχρονισμός του δικτύου κορμού που υποστηρίζει κρίσιμες λειτουργικές υποδομές και υπηρεσίες του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας
• Εγγυημένη διαθεσιμότητα των παραπάνω υπηρεσιών
• Μεγιστοποίηση απόδοσης και bandwidth για το δίκτυο
• Ασφάλεια του δικτύου για πολλαπλή προστασία των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας
• Ανάληψη της λειτουργίας του δικτύου από το εξειδικευμένο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύων (NOC) του ΑΔΜΗΕ, με την υλοποίηση του έργου
• Ψηφιακή μετάβαση με ενεργοποίηση του Internet of Things και σταδιακή μετάβαση στο Smart Grid

ΔΗΜΟΦΙΛΗ