TECH

Έλον Μασκ: Προσφορά 5.000 δολαρίων για να διαγραφεί λογαριασμός που παρακολουθεί το τζετ του

Έλον Μασκ: Προσφορά 5.000 δολαρίων για να διαγραφεί λογαριασμός που παρακολουθεί το τζετ του
Για τον 19χρονο πρωτοετή φοιτητή από τη Φλόριντα όμως το ποσό δεν ήταν αρκετό AP Photo/Susan Walsh

Ο Τζακ Σουίνι, ένας 19χρονος από τη Φλόριντα, απέρριψε μια προσφορά 5.000 δολαρίων από τον Έλον Μασκ για να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Twitter που παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του δισεκατομμυριούχου.

Το ElonJet, ένας λογιαριαμός στο Twitter με περισσότερους από 150.000 followers, χρησιμοποιεί ένα bot που ανέπτυξε ο Σουίνι για να παρακολουθεί τις πτήσεις του Μασκ και δημοσιεύει πότε και πού απογειώνεται ή προσγειώνεται το αεροπλάνο και τη διάρκεια κάθε ταξιδιού.

Ο πρωτοετής φοιτητής του κολεγίου έχει αναπτύξει περίπου 12 ακόμα λογαριασμούς που παρακολουθούν τα ταξίδια τιτάνων της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος.

Η πρώτη «κρούση» από τον Έλον Μασκ έγινε με προσωπικό μήνυμα στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Protocol.

«Μπορείς να τον κατεβάσεις;» ρώτησε ο Μασκ, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX πρόσφερε τελικά στον 19χρονο 5.000 δολάρια για να αποτρέψει τους «τρελούς» από το να παρακολουθούν τις πτήσεις του. Ο Σουίνι απάντησε ζητώντας 50.000 δολάρια, λέγοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για το κολέγιο και ίσως ένα Tesla Model 3.

Η τελευταία ανταλλαγή μηνυμάτων ήταν την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, όταν ο Μασκ είπε ότι δεν ένιωθε σωστό να πληρώσει για να κλείσει ο λογαριασμός.

«Επιλογές εκτός από την αμοιβή, όπως η πρακτική άσκηση, θα διευκόλυνε πολύ την κατάργηση του λογαριασμού, απάντησε ο 19χρονος, χωρίς να έχει λάβει έκτοτε απάντηση από τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Σουίνι δήλωσε θαυμαστής της SpaceX από την πρώτη εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy, το 2018, ενώ πρόσφερε στον Μασκ κάποιες τεχνικές συμβουλές, λέγοντας στον δισεκατομμυριούχο για ένα πρόγραμμα αποκλεισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ώστε να αντιμετωπίσει τα προγράμματα παρακολούθησης πτήσεων.

«Φαίνεται ότι ακολούθησε αυτή τη συμβουλή» είπε ο Σουίνι, ωστόσο σε ερώτηση κατά πόσο είναι ακόμα σε θέση να παρακολουθεί τις πτήσεις του Μασκ απάντησε:

«Είμαι, απλά είναι λίγο πιο περίπλοκο».

Με πληροφορίες από CNNi:Elon Musk offered a Florida teen $5,000 to delete a Twitter account tracking his jet. It wasn't enough

ΔΗΜΟΦΙΛΗ