TECH

Στα 70 εκατ. ευρώ «ανέβηκαν» τα κεφάλαια για το Marathon Fund II

Στα 70 εκατ. ευρώ «ανέβηκαν» τα κεφάλαια για το Marathon Fund II
η Marathon ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Marathon Fund II, με κεφάλαια αρχικού ύψους 40 εκατ. ευρώ

Την ολοκλήρωση νέας αύξησης κεφαλαίου για το καινούριο της fund ανακοίνωσε η Marathon Venture Capital με αποτελέσματα το συνολικό ύψος του Marathon Fund II να έχει φθάσει πλέον στα 70 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πριν από έναν περίπου χρόνο, η Marathon ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Marathon Fund II, με κεφάλαια αρχικού ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Έκτοτε πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξαγορά εταιρείας του χαρτοφυλακίου της, πέντε από τις εταιρείες της άντλησαν σημαντικά κεφάλαια από κορυφαίους διεθνείς επενδυτές, ενώ επίσης ανακοινώθηκαν επενδύσεις σε νέες startups με ρυθμό ταχύτερο από ποτέ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές και να προχωρήσει με τη νέα αύξηση κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο fund της είναι υπερδιπλάσιο σε μέγεθος σε σχέση με το πρώτο που ήταν στα 32 εκατ. ευρώ.

Στους συμμετέχοντες στη νέα αύξηση κεφαλαίου περιλαμβάνονται υφιστάμενοι επενδυτές, όπως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), επίσης ένας σημαντικός αριθμός νέων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται θεσμικοί επενδυτές, όπως η EBRD, και ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός εταιρικών και ιδιωτών επενδυτών από όλο τον κόσμο.

Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι συμμετέχουν πλέον και περισσότεροι επιτυχημένοι ιδρυτές startups, οι οποίοι επιστρέφουν ως επενδυτές.

Σύμφωνα με τη Marathon, η επενδυτική στρατηγική της παραμένει η ίδια. Το fund ηγείται σε γύρους αρχικού σταδίου (seed), επενδύοντας τυπικά ποσά ύψους 1-1,5 εκατ. ευρώ για συμμετοχή 15-20% σε κάθε εταιρεία.

Σε επόμενους γύρους χρηματοδότησης, η Marathon συνεχίζει να επενδύει περαιτέρω σημαντικά ποσά, διατηρώντας το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ