TECH

MWC 2022: ισχυρή η παρουσία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

MWC 2022: ισχυρή η παρουσία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας
Στα δύο περίπτερα της ελληνικής αποστολής συμμετείχαν περίπου 45 εταιρείες και οργανισμοί

Αποστολή στη Βαρκελώνη

Αισθητή έκανε την παρουσία της η Ελλάδα στο φετινό MWC Barcelona, ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών. Η ελληνική αποστολή διέθετε περίπτερο τόσο στους χώρους του MWC Barcelona, γνωστού παλαιότερα ως Mobile World Congress, όσο και σε αυτούς του 4YFN, ενός εκ των κορυφαίων εκδηλώσεων για το startup οικοσύστημα. Επιπλέον, δύο ακόμη ελληνικές εταιρείες, η Intracom Telecom και η Adaptit είχαν παρουσία στους χώρους του MWC Barcelona.

Στα δύο περίπτερα της ελληνικής αποστολής συμμετείχαν περίπου 45 εταιρείες και οργανισμοί, τα στελέχη των οποίων πραγματοποίησαν μία σειρά από επαφές και συναντήσεις, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δικτύωση τους και στήνοντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια του MWC Barcelona, οι εταιρείες που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 2000 επαφές και πάνω από 800 επιχειρηματικές συναντήσεις. Όπως σημείωσε στο CNN Greece, ο Γιώργος Μαρκατάτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη φετινή αποστολή καθώς έγιναν πολυάριθμες επαφές και συναντήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα αρχίσουν να φαίνονται τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, κάναμε σημαντικά βήματα όσον αφορά στην προώθηση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΚΕΕ ήταν εκ των συνδιοργανωτών της ελληνικής αποστολής μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Enteprise Greece. Σημειωτέον ακόμη πως στη Βαρκελώνη για το MWC Barcelona βρέθηκαν και κυβερνητικά στελέχη όπως ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνος Μασσέλος.

Από τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν αυτόνομα, η Intracom Telecom εστίασε στην συνδεσιμότητα και τα δίκτυα, με ιδιαίτερη έμφαση στα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς (5G) και ειδικά στα Fixed Wireless Access. Συγκεκριμένα παρουσίασε δυο νέα προϊόντα, το WiBAS G5 dual-BS και το WiBAS G5 smart-BS στις συχνότητες mmWave που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υπηρεσίες υπερυψηλής ευρυζωνικότητας παρέχοντας ταχύτητες 1 Gbps στους τερματικούς σταθμούς. Παράλληλα, στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού λογισμικού η εταιρεία παρουσίασε την πλατφόρμα NFV Resource Intelligence η οποία χάρη στην προηγμένη τεχνολογία machine learning, καταφέρνει να ενισχύσει και να βελτιστοποιεί την απόδοση των virtualized networks functions. Μάλιστα, στο πλαίσιο συνεργασίας της εταιρίας με την Intel, πραγματοποιείσαι ζωντανή επίδειξη στo περίπτερο του αμερικανικού κολοσσού για το πώς μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας σε cloud native 5G core δίκτυα.

Από την πλευρά της η ADAPTIT συμμετείχε στο MWC Barcelona μαζί με την κινεζική Helios Networks. Η ADAPTIT αποτελεί τον διανομέα της Helios στην ευρωπαϊκή αγορά και στο MWC Barcelona παρουσίασαν νέα προϊόντα όσον αφορά στην κατηγορία των 5G repeaters αλλά και γενικότερα λύσεις που βοηθούν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των δικτύων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ