TECH

Πώς τα foldable smartphones αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Πώς τα foldable smartphones αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στο χώρο των κινητών τηλεφώνων τη δεκαετία του ’90 ήταν οι αναδιπλούμενες (clamshell) συσκευές. Το εξαιρετικά μικρό μέγεθός τους ήταν ένας λόγος για την υψηλή δημοτικότητά τους μέχρι και σχεδόν τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Όμως, η εμφάνιση των smartphones, οι οθόνες των οποίων μεγάλωναν διαρκώς είχαν ως αποτέλεσμα την ουσιαστικά «εξαφάνιση» των αναδιπλούμενων κινητών τηλεφώνων.

Οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και ειδικά σε αυτόν της παραγωγής οθονών, όμως, φέρνουν τις συσκευές με αναδιπλούμενες οθόνες, γνωστά και ως foldables, ξανά στο προσκήνιο.

Και αυτό γιατί τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν είναι τέτοια, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και αναφορικά με την πρακτική χρήση τους, ώστε να μπορεί να πει κάποιος ότι μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Και ιδίως τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το smartphone μας, προσφέροντας μας μεγαλύτερη ευελιξία και πολλές νέες δυνατότητες.

Χωρίς αμφιβολία, η Samsung έχει δώσει πολύ μεγάλη προσοχή στα foldable smartphones και έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.

Galaxy Z Flip3

Αν θέλει κάποιος μία συσκευή που να του θυμίζει τις εποχές των clamshell συσκευών δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο από το να δει από κοντά το Galaxy Z Flip3. Μία συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη και έναν άκρως εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Το Galaxy Z Flip3 είναι ένα smartphone, το οποίο πραγματικά χωρά στην τσέπη του παντελονιού σου ή ακόμη και σε μία υπερβολικά μικρή γυναικεία τσάντα. Το μέγεθος, «διπλωμένο», είναι στις 3,5 ίντσες και είναι προφανές πόσο πρακτικό είναι αυτό. Γενικότερα, είναι από τις συσκευές που θα συγκεντρώσουν τα βλέμματα όταν εμφανιστεί πάνω στο τραπέζι.

Όμως, δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός του. Το Galaxy Z Flip3 προσφέρει ό,τι απαιτεί κανείς από ένα smartphone όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης και της κάμερας. Η πραγματική διαφορά, όμως, είναι στον τρόπο με τον οποίο μπορείς να το αξιοποιήσεις.

Για παράδειγμα, ανοικτό διαθέτει μία οθόνη 6,7 ιντσών με FHD+ ανάλυση που σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις περιεχόμενο από την αγαπημένη video streaming υπηρεσία σου. Υπάρχει εξωτερική οθόνη που λειτουργεί όταν είναι «διπλωμένο» ώστε να έχεις πρόσβαση στις βασικές πληροφορίες και στοιχεία, ενώ υπάρχει και δυνατότητα να τραβάς selfie με «κλειστή» τη συσκευή.

Αυτό που είναι εξαιρετικά πρακτικά είναι το Flex mode που προσφέρει. Στην προκειμένη περίπτωση, η συσκευή είναι μεν ανοικτή αλλά διπλωμένη και προσφέρει πολλές επιπλέον δυνατότητες. Όπως, για παράδειγμα, να λειτουργεί ως ένα είδος τριπόδου για πιο σταθερές λήψεις φωτογραφιών ή video. Ή για να κάνετε καλύτερα video calls με ελεύθερα τα χέρια σας. Και πολλές ακόμη δυνατότητες που είναι εφικτές ακριβώς λόγω του σχεδιασμού της συσκευής.

Galaxy Z Fold3

Είπαμε ότι η Samsung προσφέρει επιλογές όσον αφορά στα foldable smartphones. Και εκτός του Galaxy Z Flip3, διαθέτει στην αγορά και το Galaxy Z Fold3. Μία συσκευή που είναι ένα smartphone με μακρόστενη οθόνη όταν είναι «διπλωμένη» και ένα «tablet» όταν την ανοίξετε.

Ο σχεδιασμός είναι εντυπωσιακός. Η εξωτερική οθόνη είναι στις 6,2 ίντσες, που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Όταν όμως ανοίγει, εμφανίζεται μία οθόνη 7,6 ιντσών και το Galaxy Z Fold3 μετατρέπεται σε ένα μικρό tablet, ιδανικό τόσο για επαγγελματική χρήση όσο και για ψυχαγωγία. Καθώς ελάχιστα pixels βρίσκονται πάνω από την οπή της κάμερας, το Galaxy Z Fold3 διαθέτει μια μεγαλύτερη περιοχή προβολής, δίνοντας στους χρήστες έναν απρόσκοπτο καμβά για τις αγαπημένες τους εφαρμογές.

Υπάρχει και εδώ η δυνατότητα για Flex mode που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του τριπλού συστήματος κάμερας -από τα κορυφαία που είναι διαθέσιμα στο χώρο των smartphones- και είναι η ιδανική συσκευή για video calls οπουδήποτε και αν βρίσκεται κανείς.

Η ενισχυμένη λειτουργία Flex του Galaxy Z Fold3 επιτρέπει το ταυτόχρονο multitasking όπως τη συμμετοχή σε ένα video call στην οθόνη στο πάνω μέρος της συσκευής, με έλεγχο σημειώσεων σχετικά με την κλήση στην οθόνη στο κάτω μέρος.

Όμως, οι δυνατότητες του Galaxy Z Fold3 δεν σταματούν εκεί. Πολύ απλά, γιατί η Samsung επιτρέπει τη χρήση της γραφίδας, S Pen (πωλείται χωριστά) μαζί με τη συγκεκριμένη συσκευή. Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις πλήρως βελτιστοποιημένες λειτουργίες του S Pen στην αναδιπλούμενη οθόνη.

Στην κύρια οθόνη του Galaxy Z Fold3, η λήψη σημειώσεων κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης ή ο έλεγχος μιας λίστας εργασιών με ταυτόχρονη ανάγνωση των emails, γίνεται πιο εύκολα από ποτέ. Έτσι, οι χρήστες του Galaxy Z Fold3 μπορούν να απολαύσουν ενισχυμένη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα.

Πρακτικά, το Galaxy Z Fold3 είναι το πλήρες smartphone για όσους θέλουν να έχουν μία συσκευή για επαγγελματική αλλά και για προσωπική χρήση. Συνδυάζοντας το και με τις εφαρμογές που έχει προεγκατεστημένες η Samsung, τότε η εμπειρία χρήσης κυριολεκτικά «εκτοξεύεται». Ιδίως όταν έχεις ανοικτή την οθόνη του.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ