TECH

Cambridge Analytica: Το Facebook συμφώνησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό υπόθεσης προσωπικών δεδομένων

Cambridge Analytica: Το Facebook συμφώνησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό υπόθεσης προσωπικών δεδομένων
Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί προσώρας οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας

Η «μαμά» εταιρεία του Facebook κατέληξε σε κατ’ αρχήν συμφωνία για εξωδικαστικό συμβιβασμό μήνυσης που εκδικαζόταν στο Σαν Φρανσίσκο για διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών σε τρίτα πρόσωπα –μεταξύ των οποίων και η Cambridge Analytica.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο ο δικαστής «πάγωσε» την υπόθεση για 60 ημέρες, μέχρι οι δικηγόροι των δύο εναγόντων και το Facebook καταλήξουν σε ένα τελικό κείμενο.

Η μήνυση, που υποβλήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, κατηγορούσε τον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης ότι παραβίασε τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς μοιραζόταν ευαίσθητα στοιχεία με τρίτες εταιρίες, όπως για παράδειγμα την Cambridge Analytica.

Το Facebook έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι πρακτικές της συνάδουν με τους όρους συναίνεσης και δεν αφήνουν περιθώρια νομικών αξιώσεων.

Ο διαδικτυακός κολοσσός και το δικηγορικό γραφείο Gibson, Dunn & Crutcher που τον εκπροσωπεί στην εν λόγω υπόθεση δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει στο αίτημα της βρετανικής εφημερίδας για σχόλιο ή περισσότερες πληροφορίες επί της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, ένα εκ των δικηγορικών γραφείων που εκπροσωπούν τους ενάγοντες αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ