TECH

Ericsson: Οι Έλληνες ζητούν περισσότερη 5G κάλυψη και καινοτόμες υπηρεσίες

Ericsson: Οι Έλληνες ζητούν περισσότερη 5G κάλυψη και καινοτόμες υπηρεσίες
Οι Έλληνες καταναλωτές δείχνουν να περιμένουν πολύ περισσότερα από το 5G

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κινείται ακόμη η διείσδυση της 5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας της Ericsson. Όμως, ταυτόχρονα οι Έλληνες καταναλωτές δείχνουν να περιμένουν πολύ περισσότερα από το 5G και να είναι έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουν αρκεί να υπάρξει μεγαλύτερη κάλυψη αλλά και καινοτόμες υπηρεσίες που θα το αξιοποιούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «ConsumerLab’s 5G: The Next Wave» της Ericsson, το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που χρησιμοποιούν το 5G ανέρχεται σε περίπου 5%, ενώ σε σχετικά χαμηλά επίπεδα είναι και το ποσοστό (12%) μεταξύ εκείνων που χαρακτηρίζονται ως tech enthusiasts και αποτελούν συνήθως αυτούς που σπεύδουν να αξιοποιήσουν πρώτοι τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες. Από την άλλη πλευρά, όμως, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών που περιμένουν τις υπηρεσίες εκείνες που θα τους οδηγήσουν στην απόφαση να επιλέξουν το 5G.

Από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συνεντεύξεις με συμμετέχοντες περισσότερους από 49.000 καταναλωτές σε 37 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ο αριθμός των συνεντεύξεων έφτασε τις 1.100, αριθμός που αντιπροσωπεύει 6 εκατομμύρια χρήστες. Η επιλογή των συμμετεχόντων στην έρευνα αντιπροσώπευε τον διαδικτυακό πληθυσμό, ηλικίας μεταξύ 15 και 69 ετών, στις αγορές που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, οι οποίες συνολικά αποτελούνται από 1,7 δισεκατομμύρια καταναλωτές και 430 εκατομμύρια χρήστες 5G. Σύμφωνα με το Ericsson Mobility Report, το 2ο τρίμηνο του 2022, το 5G έφτασε τις 690 εκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως.

H συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων αλλά και η γενικότερη παρακολούθηση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας 5G από το 2019 έως τώρα συνέβαλε ώστε το Ericsson ConsumerLab να εντοπίσει έξι βασικές τάσεις που σχετίζονται με το επόμενο κύμα υιοθέτησης της τεχνολογίας 5G.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ