TECH

Trade Republic: Το startup που θέλει να «εκδημοκρατίσει» τις επενδύσεις ήρθε Ελλάδα

Trade Republic: Το startup που θέλει να «εκδημοκρατίσει» τις επενδύσεις ήρθε Ελλάδα
Ένα από τα μεγαλύτερα -με βάση την αποτίμηση του- ευρωπαϊκά startups στο χώρο του fintech, η Trade Republic ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα -με βάση την αποτίμηση του- ευρωπαϊκά startups στο χώρο του fintech, η Trade Republic ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να «εκδημοκρατίσει» τον τρόπο με τον οποίο επενδύουν οι Έλληνες και να βοηθήσει να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 11 νέες ευρωπαϊκές αγορές όπου ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της η Trade Republic, η οποία έχει ξεκινήσει από τη Γερμανία και λειτουργεί μία εξαιρετικά δημοφιλή στην κεντρική Ευρώπη online πλατφόρμα επενδύσεων σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Η χρηματοδότηση που έχει λάβει μέχρι τώρα η Trade Republic ανέρχεται στα 1,3 δισ. ευρώ και στους επενδυτές της περιλαμβάνονται μεγάλα venture capital funds όπως η Sequoia και το Founders Fund.

Το βασικό ατού της Trade Republic είναι το χαμηλό κόστος χρήσης της πλατφόρμας της. Η Trade Republic δεν χρεώνει κάποια προμήθεια αλλά μόνο 1 ευρώ ανά εντολή όποιο και αν είναι το μέγεθος αυτής. Επίσης, προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για όσους χρήστες θέλουν να δημιουργήσουν κάποιο αποταμιευτικό πλάνο που να βασίζεται σε επενδύσεις σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια. Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 8000 μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε ευρωπαϊκά, ασιατικά και αμερικανικά χρηματιστήρια.

Ένας λογαριασμός στην Trade Republic μπορεί να ανοιχθεί είτε μέσω της εφαρμογής για smartphones είτε μέσω υπολογιστή μέσα σε ελάχιστα λεπτά και το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να είναι ενήλικος και να είναι κάτοικος στην Ελλάδα, να έχει ένα ευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό και έναν λογαριασμό σε ευρωπαϊκή τράπεζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ