TECH

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στα foldable smartphones

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στα foldable smartphones
Το Find N2 Flip θα ξεκινήσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023

Τα smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη (foldables) εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν το επόμενο βήμα στο χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Όμως, μέχρι τώρα, οι διαθέσιμες επιλογές για τους καταναλωτές στην Ελλάδα όσον αφορά foldables συσκευές είναι σχετικά περιορισμένες. Κάτι που αναμένεται να αλλάξει το 2023 όπου αναμένονται να έρθουν στη χώρα μας μία σειρά από νέα foldable smartphones.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα παραδείγματα θα είναι το Find N2 Flip της Oppo, ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες έχει κάνει την εμφάνιση του στην ελληνική αγορά. Το Oppo Find N2 Flip ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια του Inno Day που διοργάνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου να παρουσιάσει μία σειρά από καινοτόμα προϊόντα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το Find N2 Flip θα ξεκινήσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023. Πρόκειται για ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη που θυμίζει λίγο τις clamshell συσκευές της δεκαετίας των ‘00s, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή που θα μπορεί να χωρά ακόμη και στην τσέπη του κατόχου του. Το Find N2 Flip διαθέτει μία οθόνη 6,8 ιντσών όταν είναι πλήρως ανοικτό, ενώ όταν είναι κλειστό υπάρχει μία οθόνη 3,26 ιντσών προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να βλέπει όλες τις πληροφορίες και τις ειδοποιήσεις που χρειάζεται. Η Oppo έχει επίσης εξελίξει τον μηχανισμό αναδίπλωσης με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εταιρεία, να είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβει κανείς την «τσάκιση» στην οθόνη όταν αυτή είναι ανοικτή.

Το Find N2 Flip διαθέτει τον επεξεργαστή MediaTek Dimensity 9000+, η μνήμη θα είναι στα 8 ή στα 16 Gb, ενώ ένα από τα βασικά ατού του εκτιμάται ότι θα είναι η μπαταρία του με τη χωρητικότητα να φθάνει στα 4300 mAh. Χωρητικότητα που σύμφωνα με την Oppo είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες ενός χρήστη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσον αφορά στην κάμερα έρχεται με ανάλυση στα 50 MP.

Πέραν του Find N2 Flip, η Oppo κατά τη διάρκεια του Inno Day παρουσίασε μία σειρά από συσκευές, τις οποίες πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τις δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2023. Καταρχάς, ανακοίνωσε ένα ακόμη foldable smartphone, το Find N2, το οποίο είναι ακολουθεί τον οριζόντιο σχεδιασμό (fold) όσον αφορά στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών. Η οθόνη είναι στις 7,1 ίντσες όταν είναι πλήρως ανοικτή, ενώ όταν είναι κλειστό υπάρχει μία οθόνη 5,54 ιντσών. Το Find N2 είναι αρκετά ελαφρύ (233 γραμμάρια) και λεπτό, με την κάμερα στα 50 MP. Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm με τη μπαταρία στα 4520 mAh και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης στα 67W.

Το Find N2 χρησιμοποιεί επίσης το MariSilicon X, ένα εξειδικευμένο chip για γραφικά, καθώς η Oppo αρχίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο και των chips. Δεν είναι τυχαίο ότι στη διάρκεια του Inno Day παρουσίασε το Marisilicon Y, ένα εξειδικευμένο chipset για τον ήχο που βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις.

Επίσης, η Oppo παρουσίασε το OHealth H1, μία μικρή φορητή συσκευή που αναλαμβάνει να παρακολουθεί τα θέματα υγείας του κατόχου της αλλά και το Αir Glass 2, ένα AR ζευγάρι γυαλιών, μία κατηγορία συσκευών που θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ