TECH

Twitter: 500 διαφημιζόμενοι σταμάτησαν τη συνεργασία τους – «Βουτιά» 40% στα έσοδα

Twitter: 500 διαφημιζόμενοι σταμάτησαν τη συνεργασία τους – «Βουτιά» 40% στα έσοδα
Πτώση ύψους 40% σημείωσαν τα έσοδα της εταιρείας AP Photo/Noah Berger

Ραγδαία πτώση ύψους 40% σημείωσαν τα έσοδα του Twitter μέσα σε ένα χρόνο, καθώς περισσότεροι από 500 διαφημιζόμενοι ανέστειλαν τη συνεργασία τους, κατόπιν εξαγοράς της εταιρείας από τον Ίλον Μάσκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγή που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις διαφημιστικές δραστηριότητες του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τα ημερήσια έσοδα της εταιρείας στις 17 Ιανουαρίου 2023, ήταν 40% χαμηλότερα από την ίδια ημέρα πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι, όταν η πλατφόρμα μεταβιβάστηκε στον Ίλον Μάσκ τον Οκτώβριο του 2022, πολλές εταιρείες που διαφημίζονταν σε αυτή αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε μια σειρά κινήσεων του δισεκατομμυριούχου. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι ο Μάσκ απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους και καθιέρωσε τη δυνατότητα κατοχής επιβεβαιωμένων λογαριασμών μέσω πληρωμής, κίνηση που έφερε χάος στην πλατφόρμα καθώς δημιουργήθηκαν χιλιάδες ψεύτικοι «επιβεβαιωμένοι» λογαριασμοί, κάποιοι εκ των οποίων υποτίθεται πως αντιπροσώπευαν κορυφαίες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι, το Twitter αναθεώρησε πρόσφατα την απαγόρευση του 2019 για τις πολιτικές διαφημίσεις, δηλώνοντας πως θα ευθυγραμμίσει τη διαφημιστική της πολιτική με την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ