TECH

Netflix: Μειώνει τις τιμές σε πάνω από 30 χώρες

Netflix: Μειώνει τις τιμές σε πάνω από 30 χώρες
Η κίνηση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια της πλατφόρμας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συνδρομητών, οι οποίοι λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, αναζητούν τρόπους να μειώσουν τα «περιττά» έξοδα απ' όπου μπορούν PEXELS (ΑΡΧΕΙΟ)

Στη μείωση της τιμής των συνδρομών ορισμένων πακέτων σε περισσότερες από 30 χώρες προχώρησε το Netflix, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το BBC, οι τιμές έχουν μειωθεί σε περιοχές της Ασίας, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Χώρες που εντάσσονται στην πτώση των τιμών είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κροατία, η Βενεζουέλα, η Κένυα και το Ιράν.

Όπως μεταδίδει το Engadget, μειώσεις στα πακέτα τους θα δουν και οι συνδρομητές από Σλοβενία και Βουλγαρία.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διεθνή Τύπο δεν κάνουν καμία αναφορά για την Ελλάδα -τουλάχιστον προσώρας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια της πλατφόρμας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συνδρομητών, οι οποίοι λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, αναζητούν τρόπους να μειώσουν τα «περιττά» έξοδα απ' όπου μπορούν, αλλά και να ανταγωνιστεί ανερχόμενες πλατφόρμες που μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για τα έσοδά της.

Μετά, λοιπόν, από πολλά χρόνια κυριαρχίας στο πεδίο του streaming, το Netflix άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό με την εμφάνιση υπηρεσιών όπως το Disney+, το Peacock, το Paramount+ και το HBO Max.

«Τα μέλη μας δεν είχαν ποτέ περισσότερες επιλογές, όσον αφορά στην ψυχαγωγία τους» δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της συνδρομητικής υπηρεσίας στο BBC.

Οι περικοπές ισχύουν για ορισμένα προγράμματα, στα οποία οι συνδρομητικές χρεώσεις μπορεί να μειώνονται κατά το ήμισυ σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Προσπαθούμε πάντα να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε την εμπειρία των μελών μας. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαίωνουμε ότι οι τιμές ορισμένων προγραμμάτων μας θα ενημερωθούν σε ορισμένες χώρες», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με πτώση 3,4% στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη (23/2).

Υπενθυμίζεται πως, η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό αυτό, προτού έρθουν στην μείωση των συνδρομών, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023 ανακοίνωσε πως θα βάλει «τέλος» στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης χωρίς κόστος.

Συγκεκριμένα, η συνδρομητική πλατφόρμα είχε δηλώσει πως θα επιβάλλει πρόσθετες χρεώσεις στους λογαριασμούς που εμφανίζουν «συνωστισμό» χρηστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ