TECH

Θέλετε να εγκαταλείψετε το Twitter; H Meta λανσάρει το Threads

Θέλετε να εγκαταλείψετε το Twitter; H Meta λανσάρει το Threads
Η μαμά εταιρεία του Facebook, Μeta (AP Photo/Jeff Chiu, File)

Η «μαμά» εταιρεία του Faceboοk, Meta, σκοπεύει να λανσάρει έναν μεγάλο ανταγωνιστή για το Twitter την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Η νέα εφαρμογή, που ονομάζεται Threads, είναι ήδη έτοιμη για προπαραγγελία στο Apple App store και σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ θα συνδέεται με το Instagram.

Screengrabs δείχνουν ότι το Threads μοιάζει αρκετά με το Twitter, με τη Μeta να την περιγράφει ως εφαρμογή συζήτησης που βασίζεται στα κείμενα.

Οι ιδιοκτήτες των Μeta και Twitter, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Ίλον Μασκ, έχουν εδώ και καιρό… κόντρα, με αναλυτές να σχολιάζουν ότι αυτό είναι το τελευταίο «επεισόδιο».

Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο μήνα συμφώνησαν να… παλέψουν μέσα σε κλουβί -παρότι ενδεχομένως οι δύο ισχυροί άνδρες να έκαναν χιούμορ.

«Δόξα τω Θεώ που διοικείται με τέτοια σύνεση» έγραψε ο Μασκ σε tweet του για το Threads.

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ το Twitter έχει ήδη ανακοινώσει ότι το δημοφιλές ταμπλό TweetDeck θα γίνει συνδρομητικό σε περίπου 30 μέρες.

Με αυτό τον τρόπο, ο Μασκ ελπίζει ότι θα καταφέρει να πείσει τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να εγγραφούν στη συνδρομητική υπηρεσία, Twitter Blue.

Και το Σάββατο, ο πολυεκατομμυριούχος περιόρισε τον αριθμό των tweet που θα μπορούν να δουν οι χρήστες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η υπηρεσία της Meta, Threads, θα είναι δωρεάν και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για τις πόσες αναρτήσεις θα μπορεί να δει ο κάθε χρήστης.

«Το Threads θα είναι μικρές κοινωνίες όπου οι χρήστες θα μαζεύονται για να συζητούν τα πάντα -από τα θέματα που σας απασχολούν σήμερα μέχρι το τι θα… τρεντάρει αύριο» αναφέρει η περιγραφή της εφαρμογής στο App Store.

Διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν, ωστόσο, ότι το Threads είναι μια εφαρμογή που ανήκει στη Meta, κάτι που σημαίνει ότι θα συγκεντρώνει δεδομένα από τα τηλέφωνα των χρηστών, όπως για παράδειγμα τοποθεσία ή ιστορικό αναζητήσεων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές εφαρμογές που μοιάζουν με το Twitter, μεταξύ των οποίων το Truth Social του Ντόναλντ Τραμπ και το Mastodon.

Ωστόσο, το Threads θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για το Twitter μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ