TECH

Το ChatGPT μπορεί τώρα να σας ακούσει και να απαντήσει με ανθρώπινη φωνή

Το ChatGPT μπορεί τώρα να σας ακούσει και να απαντήσει με ανθρώπινη φωνή
Πλέον μπορεί κανείς να ζητήσει από το ChatGPT, μεταξύ πολλών άλλων, να επινοήσει και να αφηγηθεί ένα παραμύθι AP Photo/Richard Drew

Μπορείτε πλέον να μιλήσετε δυνατά στο ChatGPT και να το ακούσετε να σας απαντά. Η OpenAI, δημιουργός του εξαιρετικά δημοφιλούς chatbot τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να συμμετέχουν οι χρήστες σε μια φωνητική συνομιλία με το ChatGPT.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η εταιρεία σχολίασε ότι αυτή η νέα λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «ζητήσετε ένα παραμύθι για την οικογένειά σας ή να διευθετήσετε μια διαφωνία στη συζήτηση την ώρα του δείπνου».

Τα νέα φωνητικά χαρακτηριστικά από την OpenAI φέρουν ομοιότητες με αυτά που προσφέρουν σήμερα οι ψηφιακοί βοηθοί Alexa της Amazon ή Siri της Apple.

Σε μια επίδειξη της νέας δυνατότητας που μοιράστηκε η OpenAI, ένας χρήστης ζητά από το ChatGPT να σκεφτεί μια ιστορία για «τον σούπερ-ντούπερ σκαντζόχοιρο με τα ηλιοτρόπια που ονομάζεται Λάρι». Το chatbot είναι σε θέση να αφηγηθεί δυνατά μια ιστορία με μια φωνή που ακούγεται ανθρώπινη και μπορεί επίσης να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήταν το σπίτι του;» και «ποιος είναι ο καλύτερός του φίλος;».

Η φωνητική ικανότητα του ChatGPT «τροφοδοτείται από ένα νέο μοντέλο μετατροπής κειμένου σε ομιλία, ικανό να παράγει ανθρώπινο ήχο από ένα απλό κείμενο και μερικά δευτερόλεπτα δείγματος ομιλίας», αναφέρει η Open AI στην ανάρτησή της.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε με επαγγελματίες ηθοποιούς φωνής για τη δημιουργία των πέντε διαφορετικών φωνών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το chatbot.

Η OpenAI ανακοίνωσε επίσης ότι ενσωματώνει ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο bot να ανταποκρίνεται σε προτροπές που περιλαμβάνουν μια εικόνα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία του περιεχομένου του ψυγείου σας και να ζητήσετε από το ChatGPT να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα γεύμα χρησιμοποιώντας τα συστατικά που έχετε.

Μόνο για συνδρομητές

Τα νέα χαρακτηριστικά θα γίνουν διαθέσιμα στην εφαρμογή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες για τους συνδρομητές που πληρώνουν τις υπηρεσίες Plus και Enterprise του ChatGPT. (Οι συνδρομές στην υπηρεσία Plus κοστίζουν 20 δολάρια το μήνα, ενώ η υπηρεσία Enterprise προσφέρεται μόνο σε επιχειρήσεις).

Οι ενημερώσεις της OpenAI έρχονται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης κούρσας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία ξεκίνησε με τη δημόσια παρουσίαση του ChatGPT στα τέλη του περασμένου έτους. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τεχνολογικοί γίγαντες τρέχουν για να παρουσιάσουν νέες ενημερώσεις που ενσωματώνουν περισσότερα εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη απευθείας στα βασικά τους προϊόντα. Η Google ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από ενημερώσεις για τον ανταγωνιστή του ChatGPT, το Bard. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, η Amazon δήλωσε ότι ενσωματώνει δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη στην ψηφιακή βοηθό της Alexa.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ