Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok από την ΕΕ - «Ανίκανο να εγγυηθεί τα προσωπικά δεδομένα»
Ανίκανο να εγγυηθεί ότι τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του έκρινε την Παρασκευή (2/5) το TikTok η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες του να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 530 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ΕΕ έφτασε στο συμπέρασμα αυτό μετά από εκτεταμένες έρευνες από την ιρλανδική Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να «παραδέχεται» πως «φιλοξενεί» στην Κίνα προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που παραδέχεται κάτι τέτοιο.
Το μέσο έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο κυβερνήσεων δυτικών χωρών που υποψιάζονται ότι διατηρεί δεσμούς με το Πεκίνο και οι φόβοι για χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η επικίνδυνη τάση «SkinnyTok» που προωθεί ακραία πρότυπα απώλειας βάρους
ΚΟΣΜΟΣ
Hurriyet: Πουλήθηκαν σε χώρα του Κόλπου οι S-400 της Τουρκίας - Σήμερα οι ανακοινώσεις
10:08
ΕΛΛΑΔΑ
Τρεις οι συλληφθέντες για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα - Το ποινικό παρελθόν και το κρησφύγετο
09:59
ΕΛΛΑΔΑ
Πτήση τρόμου από Θεσσαλονίκη για Γερμανία: Έσπασε παράθυρο και τραυματίστηκε επιβάτης
09:48
ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς - Ενισχύονται οι βοριάδες
09:45
ΕΛΛΑΔΑ