TECH

Η Apple κρατά σε αρχείο όλες τις επαφές στα iMessages

Η Apple κρατά σε αρχείο όλες τις επαφές στα iMessages
REUTERS/Lucy Nicholson

Η Apple είναι ο κολοσσός της τεχνολογίας κυρίως επειδή έχει ένα άφθαρτο σύστημα ασφαλείας παρέχοντας πλήρη ασφάλεια στους πελάτης της.

Μια μελέτη όμως του «The Intercept» αποκαλύπτει ότι η εταιρεία κρατά αναλυτικό αρχείο με τις επαφές στο iMessage, τις οποίες και είναι έτοιμη να μοιραστεί αν υπάρξει σχετική δικαστική εντολή.

Όπως σημειώνει το τεχνολογικό περιοδικό, αυτό δεν σημαίνει ότι η Apple έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων που κάποιος στέλνει μέσω του iMessage, ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, κάθε φορά που κάποιος χρήστης του iOS αρχίσει να συντάσσει μήνυμα στην εφαρμογή, η εταιρεία έχει πρόσβαση στον αριθμό του παραλήπτη και τον καταγράφει σε αρχείο που διατηρείται για 30 ημέρες.

Στο αρχείο αυτό καταγράφονται επίσης η μέρα και η ώρα αποστολής του μηνύματος, μαζί με την διεύθυνση ΙΡ του χρήστη, μέσω της οποίας μπορεί να ταυτοποιηθεί και η τοποθεσία του. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να περάσουν στα χέρια των Αρχών με μια απλή δικαστική εντολή.

Η Apple, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι:

Όταν οι Αρχές μας παρουσιάσουν νόμιμο κλητήριο θέσπισμα ή δικαστική εντολή, παραδίδουμε τις πληροφορίες που μας ζητούνται, αν είναι στη διάθεσή μας. Εργαζόμαστε στενά με τις διωκτικές Αρχές ώστε να κατανοήσουν τι μπορούμε να τους παράσχουμε και να τους ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τα περιεχόμενα συνδιαλέξεων ούτε αποτελούν απόδειξη ότι υπήρξε κάποια επικοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ