TECH

Ιδέες για δώρα από τις τεχνολογικές τάσεις που «σημάδεψαν» το 2016

Ιδέες για δώρα από τις τεχνολογικές τάσεις που «σημάδεψαν» το 2016

Το 2016 ήταν μια χρονιά έντονη που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας. Λίγο πριν «φύγει» αυτό το γεμάτο εξελίξεις και συγκλονιστικές στιγμές έτος, αξίζει να δούμε αναλυτικά τις τεχνολογικές τάσεις που μας «σημάδεψαν» και οι οποίες αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, με αφορμή και τις γιορτές που πλησιάζουν, μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση από τα τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα που 2016 και να βρούμε τα καλύτερα gadgets για να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η εικονική πραγματικότητα ήρθε για να μείνει

Χωρίς αμφιβολία το 2016 ήταν η χρονιά του VR, τάση που θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα το επόμενο διάστημα, αφού η Εικονική Πραγματικότητα ήρθε για να μείνει. Τη χρονιά αυτή είδαμε να κυκλοφορούν τα πρώτα αυτόνομα VR headsets τα οποία ενσωματώνουν hardware και οθόνη και συνδέονται σε παιχνιδομηχανή ή PC.

Oculus Rift: Η απόλυτη μάσκα εικονικής πραγματικότητας

Ένα προϊόν που ξεχώρισε το 2016 και θεωρείται το καλύτερο VR headset ανεξαρτήτως κόστους είναι το Oculus Rift. Πρόκειται για την απόλυτη μάσκα εικονικής πραγματικότητας την οποία θα βρείτε στα Public και θα κάνει την εμπειρία σας μέσα στον εικονικό κόσμο ανεπανάληπτη!

δελτιοτυπου

Το PlayStation VR

Ένα εκπληκτικό προϊόν που ξεχώρισε και έκανε τους κατόχους του Sony PlayStation 4 να ενθουσιαστούν είναι η μάσκα εικονικής πραγματικότητας PlayStation VR.

δελτιοτυπου1

Το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη action cams και drones!

Η ταχύτατη ανάπτυξη της Εικονικής Πραγματικότητας παρέσυρε και μια σειρά από άλλες τεχνολογίες και συσκευές, όπως για παράδειγμα τις κάμερες 360 μοιρών, τις action cams και τα drones. Η GoPro κυκλοφόρησε τη νέα σειρά Hero5, αλλά και το πρώτο της drone. Η νέα σειρά αποτελείται από δύο μοντέλα, ένα μεγάλο με έγχρωμη οθόνη αφής 2 ιντσών, την Hero5 Black κι ένα μικροσκοπικό σε σχήμα κύβου, την Hero5 Session. Η βασική καινοτομία των δύο νέων μοντέλων είναι ότι υπακούουν σε φωνητικές εντολές, ενώ είναι και πλήρως αδιάβροχες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βάθος έως 10 μέτρα. Επιπλέον, υποστηρίζουν Wi-Fi και Bluetooth. Ρίξε μια ματιά στη μεγάλη γκάμα που διαθέτουν τα Public.

Λήψεις από αέρος με ένα drone

Τα drones έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν και όλα δείχνουν ότι τα μοντέλα της επόμενης χρονιάς θα έχουν ακόμα περισσότερους αυτοματισμούς για να αποφεύγουν εμπόδια και να πετάνε μόνα τους, προσφέροντας στο χειριστή τους, τέλειες κινηματογραφικής ποιότητας λήψεις.

Οι DJI και Parrott είναι δύο από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου με μεγάλη γκάμα επαγγελματικών και μη μοντέλων. Το Mavic Pro αποτελεί τη νέα προσθήκη της DJI. Η αυτονομία του Mavic Pro ανέρχεται σε 27 ολόκληρα λεπτά και έχει μέγιστη εμβέλεια 7km, ενώ διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα 12 Megapixels η οποία τραβάει βίντεο ανάλυσης 4Κ @30fps. Επίσης, μια από τις μεγάλες καινοτομίες του Mavic Pro είναι ότι είναι σε θέση να εντοπίζει και να αποφεύγει τα εμπόδια χωρίς παρέμβαση από το χειριστή του!

δελτιοτυπου2

Και ενώ τα περισσότερα drones πετούν όπως τα ελικόπτερα, το Parrot Disco Drone FPV ξεφεύγει από τα συνηθισμένα αφού δεν έχει τέσσερις, ούτε έξι έλικες, αλλά μόνο έναν (και αυτόν στο πίσω μέρος). Με απλά λόγια, είναι drone-αεροπλανάκι!

δελτιοτυπου3

Με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό και τον ισχυρό κινητήρα του είναι σε θέση να πετά με μέγιστη ταχύτητα 80km/h, ενώ έχει εμβέλεια δύο χιλιομέτρων και αυτονομία 45 λεπτών! Στη συσκευασία περιλαμβάνεται κι ένα VR headset για να τοποθετήσεις το κινητό σου τηλέφωνο και να βλέπεις ζωντανή εικόνα μέσα από τη θέση του... πιλότου. Ακόμη, η ενσωματωμένη κάμερα τραβά βίντεο 1080p και κάνει live streaming στο κινητό σου σε ανάλυση 720p! Απίστευτο; Κι όμως, αληθινό!

Η διπλή κάμερα είναι το μέλλον στα smartphones

Η τάση που ξεχώρισε στα smartphones το 2016 ήταν η dual camera και η αλήθεια είναι πως η διπλή κάμερα είναι το μέλλον στα έξυπνα τηλέφωνα που βρήκαμε στα Public.

Διπλές κάμερες λοιπόν, διπλή χαρά για τους απλούς χρήστες, αλλά και τους επίδοξους φωτογράφους που έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα φωτογραφικά τους ταλέντα.

Το iPhone 7 Plus

Η dual cam του iPhone 7 Plus λειτουργεί ως μία και η συσκευή είναι εξοπλισμένη με δύο φακούς των 12MP, έναν ευρυγώνιο (28mm) κι έναν τηλεφακό (56mm). Το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερης ποιότητας ζουμ από μεγαλύτερες αποστάσεις.

δελτιοτυπου4

Τα Huawei P9 και P9 plus

Η ναυαρχίδα της Huawei διαθέτει και αυτή δύο κάμερες. Οι κάμερες αυτές όμως κάνουν διαφορετικά πράγματα, ταυτόχρονα. Η μία διαθέτει παραδοσιακό αισθητήρα RGB για έγχρωμες φωτογραφίες, ενώ η δεύτερη διαθέτει μονόχρωμο για ασπρόμαυρες. Η λογική πίσω από αυτό είναι πως το P9 θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες προς επεξεργασία.

δελτιοτυπου5

Polaroid: Ο θρύλος επιστρέφει

Η εταιρεία που έμεινε στην ιστορία με τη φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εμφάνισης, επανέρχεται δυναμικά στην ψηφιακή εποχή με προϊόντα που συνδυάζουν το κλασσικό με το μοντέρνο. Με τη φωτογραφική μηχανή Polaroid Snap Touch η εταιρεία ξαναζεί τις ένδοξες εποχές της στιγμιαίας αναλογικής φωτογραφίας.

δελτιοτυπου6

Πρόκειται για μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία ενσωματώνει έναν εκτυπωτή τεχνολογίας ZINK. Πρόκειται για τον Polaroid Zip POLMP01B ο οποίος τυπώνει έγχρωμες φωτογραφίες διάστασης 2x3 ιντσών.

δελτιοτυπου7

Ας αποχαιρετήσουμε το 2016 με τα πιο εντυπωσιακά και τεχνολογικά εξελιγμένα gadgets που έκαναν τη διαφορά για να υποδεχτούμε ενημερωμένοι το 2017, μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να δούμε πολλές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας. Με μια βόλτα στα Public θα ανακαλύψετε όλες τις τεχνολογικές τάσεις και θα βρείτε τα πιο όμορφα, εορταστικά δώρα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ