Κάλεσμα από το «αφεντικό» της Apple στις εταιρείες τεχνολογίας
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ, καλεί τις εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργήσουν νέα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάδοση ψευδών πληροφοριών που έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν τους αναγνώστες.
Όπως είπε σε συνέντευξή του ο Τιμ Κουκ σε βρετανικό δίκτυο:
Εμείς, οι εταιρείες τεχνολογίας, πρέπει να δημιουργήσουμε εργαλεία για να βοηθήσουμε να περιοριστεί ο όγκος των ψευδών πληροφοριών.
Εξήγησε ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει "χωρίς να καταστρατηγηθεί η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου". «Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία, δυστυχώς, οι πιο επιτυχημένοι είναι αυτοί που βάζουν τα δυνατά τους για να συγκεντρώσουν τα περισσότερα "κλικ", όχι εκείνοι που προσπαθούν να διαδώσουν την αλήθεια. Αυτό το πράγμα καταστρέφει τον εγκέφαλο των ανθρώπων. Πάρα πολλοί διαμαρτυρόμαστε για αυτό αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι να κάνουμε», συνέχισε.
Ο Κουκ δεν διευκρίνισε τι είδους θα μπορούσαν να είναι αυτά τα "εργαλεία" αλλά ζήτησε να γίνει μια ευρείας κλίμακας εκστρατεία κατά των ψευδών ειδήσεων, ιδίως στα σχολεία.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Apple έγιναν αφότου το Facebook αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο να προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να επισημαίνουν τις ψευδείς πληροφορίες που αναρτώνται στις σελίδες του, καθώς το κοινωνικό δίκτυο έχει κατηγορηθεί ότι διευκόλυνε τη διάδοση "ψευδών ειδήσεων" κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για το 2026: Θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή
07:30
Με drone show και αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
07:27