TECH

Το LinkedIn λέει «αντίο» στην Ρωσία

Το LinkedIn λέει «αντίο» στην Ρωσία
REUTERS/Robert Galbraith

Αρνούμενο να διατηρήσει τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας, όπως απαίτησε η Ρωσική Επιτροπή Εποπτείας Επικοινωνιών (Riskomnadzor), το LinkedΙn αποφάσισε να αποχωρήσει από την ρωσική αγορά.

Με σχετική επιστολή του ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας πολιτικής αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πάμπλο Τσάβες ανακοίνωσε την απόφαση της LinkedIn Corporation.

Η επιστολή στάλθηκε στην Roskomnadzor την περασμένη Τρίτη και σύμφωνα με την επιτροπή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Η εταιρεία δεν προτίθεται να παραβιάσει την ρωσική νομοθεσία...επιβεβαιώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην ρωσική αγορά».

Η Roskomnadzor, είχε καταχωρήσει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο στον κατάλογο των εταιρειών που παραβιάζουν τα δικαιώματα όσων δικαιούνται να έχουν προσωπικά δεδομένα και ξεκίνησε να μπλοκάρει τον ιστότοπο τον Νοέμβριο του 2016.

Ο νόμος «Περί προσωπικών δεδομένων», ο οποίος υποχρεώνει τόσο τις ρωσικές όσο και τις ξένες εταιρείες να διατηρούν τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας, έχει τεθεί σε ισχύ στην Ρωσία την 1η Σεπτεμβρίου του 2015.

Διαβάστε επίσης:

Η Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn

Ποιους κινδύνους κρύβει η κλοπή των στοιχείων χιλιάδων Ελλήνων επαγγελματιών από το LinkedIn

Στο «σφυρί» χιλιάδες απόρρητα στοιχεία και βιογραφικά Ελλήνων από πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ