Ρομπότ γεράκι διώχνει τα πουλιά από τον διάδρομο προσγείωσης
Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Έντμοντον του Καναδά θα γίνει το πρώτο στον κόσμο που, από το τέλος Μαΐου, θα χρησιμοποιήσει ένα ρομποτικό πουλί για να διώχνει καθημερινά τα πραγματικά πουλιά από τον ουρανό του αεροδρομίου, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τα αεροπλάνα.
Το Robird -συνδυασμός των λέξεων ρομπότ (robot) και πουλί (bird)- είναι δημιούργημα της Clear Flight Solutions, εταιρείας-τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία. Το ρομποτικό drone μοιάζει με γεράκι και επίσης μιμείται την πτήση ενός πραγματικού γερακιού.
Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η μίμηση, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην πτητική συμπεριφορά, είναι τόσο καλή που τα πραγματικά πουλιά πιστεύουν ότι ο φυσικός εχθρός τους βρίσκεται κοντά τους και έτσι φεύγουν μακριά.
Το καναδικό αεροδρόμιο διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε το ίδιο το Robird να μην αποτελέσει πρόβλημα για τα αεροπλάνα.
Δήμας: Συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την αεροναυτιλία και εγκατάσταση νέων πομποδεκτών
22:06
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία ζητεί το ΚΚΕ
21:57
Ο Πούτιν είπε ότι ο κόσμος γίνεται πιο επικίνδυνος, αλλά σιώπησε για τον Μαδούρο και το Ιράν
21:49
Τραβούν ξανά «χειρόφρενο» τα ταξί - Παρατείνουν την απεργία και για 20 και 21 Ιανουαρίου
21:42