TECH

BIKI: Το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο «ψάρι» που κατακτά τους ωκεανούς (pics+vid)

BIKI: Το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο «ψάρι» που κατακτά τους ωκεανούς (pics+vid)
Rebosea

Τα drone δημιουργήθηκαν για να πετούν και -μεταξύ άλλων- να καταγράφουν υπέροχα πλάνα από ψηλά. Τι γίνεται όμως με αυτούς που λατρεύουν τη θάλασσα και θέλουν να την βιντεοσκοπήσουν; Η απάντηση έρχεται από την Κίνα και φιλοδοξεί να τους ικανοποιήσει με ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο που φέρει κάμερα. Ένα drone θάλασσας με άλλα λόγια.

Το όνομά το είναι BIKI. Το μόλις δυόμιση κιλών υποβρύχιο, που μοιάζει με ψάρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θάλασσες, λίμνες, ακόμα και πισίνες.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ο ειδικός σχεδιασμός του ελαχιστοποιεί τον όγκο και το βάρος μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά του.

Το BIKI υποστηρίζει βίντεο υψηλής ευκρίνειας HD 4K, μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 16MP σε ταχύτητα 30fps με φακό ευκρίνειας 124°.

Ο χειρισμός του γίνεται με Smartphone. Το μέγιστο βάθος που μπορεί να κατέβει είναι τα 60 μέτρα και να αναπτύσσει ταχύτητες έως και δύο χιλιόμετρα την ώρα. Μόλις φορτιστεί μπορεί να χρησιμοποιείται για 150 λεπτά. Δεν υπάρχει φόβος να χαθεί καθώς έχει ενσωματωμένο GPS.

Capture

(Πηγή: Robosea)

Επίσης έναν αισθητήρα εννέα αξόνων ο οποίος μαζί με έναν αλγόριθμο το βοηθά να διατηρεί την ισορροπία του μέσα στο νερό. Διαθέτει υπέρυθρη ακτινοβολία για να αποφεύγει τα εμπόδια.

Η τιμή του είναι λίγο «αλμυρή» καθώς κοστίζει 549 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ