TECH

Elon Musk: Έτσι θα αρχίσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Elon Musk: Έτσι θα αρχίσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
Reuters

Ο μεγιστάνας και οραματιστής επιχειρηματίας, τις στιγμές της σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, διαβλέπει άλλες πιθανές αιτίες για έναν ενδεχόμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το tweet που έκανε ο δημιουργός της Tesla και της Space X, η παγκόσμια κούρσα των κρατών για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης θα αποτελέσει τη βασική αιτία για μία νέα πλανητική σύρραξη.

Αυτή η τοποθέτηση του Musk ήρθε ως απάντηση σε δήλωση του Βλάντιμιρ Πούτιν πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα που θα νικήσει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι και αυτή που θα γίνει ο «κυρίαρχος του πλανήτη». «Κίνα, Ρωσία, σύντομα όλες οι χώρες με ισχυρή επιστήμη υπολογιστών. Ο ανταγωνισμός για ανωτερότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε εθνικό επίπεδο πιθανότατα θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη γνώμη μου», τουίταρε, ο Elon Musk.

Στη δήλωσή του ο Πούτιν είχε τονίσει ότι οι εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης θα φέρουν «τεράστιες ευκαιρίες» αλλά και «απειλές που είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

Σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs, η οποία δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η Κίνα μπορεί να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στο πεδίο της ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Όπως αναφέρει η έκθεση, «θεωρούμε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνει σύντομα η πρώτη προτεραιότητα στην κυβερνητική ατζέντα και αναμένουμε περισσότερα κρατικά κονδύλια προς αυτήν τη κατεύθυνση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ