TECH

Πρωτοβουλίες του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την «προστασία» των εκλογών»

Πρωτοβουλίες του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την «προστασία» των εκλογών»
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Η εταιρία Facebook και ο διευθύνων σύμβουλός της, Μάρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη τα «επόμενα βήματα για την προστασία των εκλογών».

Η εταιρία συμφώνησε να παραχωρήσει στοιχεία και πιο συγκεκριμένα διαφημίσεις που συνδέονται με τη Ρωσία στην Επιτροπή της Γερουσίας που διερευνά την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Ειδικότερα, η Facebook δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να δώσει στους Αμερικανούς ερευνητές του Κογκρέσου περίπου 3.000 πολιτικές διαφημίσεις που οι εργαζόμενοί της στη Ρωσία αναρτούσαν στο Facebook τους μήνες πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ο οποίος έχει δεχτεί πιέσεις να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τη χρήση του Facebook για χειραγώγηση των εκλογών, δήλωσε σε μια ζωντανή ομιλία του στο Facebook ότι στηρίζει την έρευνα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο Ζάκερμπεργκ ανέλυσε τα εννέα βήματα που το Facebook έλαβε για να αποτρέψει τις κυβερνήσεις από το να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο για να παρεμβαίνουν στις εκλογές.

Σε μια σημαντική αλλαγή, το Facebook θα καταστήσει τις πολιτικές διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο πιο διαφανείς, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν ποιες διαφημίσεις «τρέχουν» σε σχέση με τις εκλογές, είπε.

Ο γενικός σύμβουλος του Facebook, Colin Stretch, δήλωσε σε ξεχωριστή δημοσίευση στο blog της εταιρίας ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν αποκαλύπτει ελαφρά τη καρδία περιεχόμενο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ότι η εταιρεία θέλει να βοηθήσει στην προστασία της ακεραιότητας των εκλογών στις ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι το κοινό αξίζει μια πλήρη καταγραφή για το τι συνέβη στις εκλογές του 2016», έγραψε ο Stretch.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ