TECH

Πώς η Microsoft δίνει ώθηση στο ελληνικό startup οικοσύστημα

Newsroom

Έμφαση στην ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) έχει ξεκινήσει να δίνει τους τελευταίους μήνες η Microsoft.

Όπως αναφέρει στη video συνέντευξη του στο CNN Greece ο Αλμπέρτος Μπουρλάς, διευθυντής εμπορικών συνεργατών της Microsoftγια την Ελλάδα, Κύπρο και τη Μάλτα, ήδη 10 ελληνικές startups έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Microsoft for Startups, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ο στόχος είναι να προστεθούν άλλες 20 μέχρι το τέλος του 2022.

«Είναι σημαντικό να τονίσω ότι στην Ελλάδα το πρόγραμμα διαθέτει program manager τοπικά, κάτι που δείχνει τη δέσμευσή μας στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλάς.

Το πρόγραμμα έχει μία σειρά από οφέλη και πλεονεκτήματα όπως χρήση του Azure αλλά και πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πωλητών και συνεργατών της Microsoft, ενώ απευθύνεται σε εταιρείες τεχνολογίας με παρουσία μικρότερη των 7 ετών στην αγορά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο κομμάτι της εξωστρέφειας.

«Το πρόγραμμα προσφέρει μία ολιστική προσέγγιση για την εξωστρέφεια των startups» ανέφερε ο κ. Μπουρλάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, το startup οικοσύστημα των startupsστην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με πολλές εξαγορές και επενδύσεις.

Εκ των πιο σημαντικών ήταν αυτή της Softomotive από τη Microsoft, με τον κ. Μπουρλά να αναφέρει ότι «πλέον προσφέρει το προϊόν της σε όλο το κόσμο, από εδώ από το ελληνικό γραφείο της εταιρείας».

Η επένδυση της Microsoftστη δημιουργία ενός data center region αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση και στις ελληνικές startups.

«Πιστεύω, ότι η συνολικότερη αναβάθμιση της χώρας μας στο παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, θα λειτουργήσει θετικά για ολόκληρο το επιχειρηματικό οικοσύστημα – η Ελλάδα μπήκε στο προσκήνιο- και μαζί και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μια μοναδική ευκαιρία να διακριθούν» σημείωσε ο κ. Μπουρλάς.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα για τη Microsoft, όπως τονίζει ο κ. Μπουρλάς είναι αυτό της προώθησης των ψηφιακών δεξιοτήτων με τον αμερικανικό κολοσσό να έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός προγράμματος εκπαίδευσης 100.000 πολιτών.

«Παίρνουμε πρωτοβουλίες να αναπτύξουμε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορες κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως τους φοιτητές -καθηγητές, τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους που ασχολούνται με την τεχνολογία και θέλουν να πάρουν βασικές ή ειδικευμένες γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και ειδικά στο cloud» επεσήμανε ο κ. Μπουρλάς.

«Δεν ήταν marketing, και δεν είναι εύκολο, αλλά είναι προϋπόθεση για να κάνει η χώρα μας ένα τεχνολογικό άλμα, ακόμα και να γίνει τεχνολογικό hub».