Μεγάλος χορηγός

Υποστηρικτές

Τα οφέλη αξιοποίησης των ΑΠΕ - Οι χώρες της ΕΕ που ξεχωρίζουν και η θέση της Ελλάδας

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

Εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής κοινότητας μιλούν στο Act for Earth για όλα τα ζητήματα

Στο χείλος της εξαφάνισης το 11% των θαλάσσιων οικοτόπων της Μεσογείου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους θαλάσσιους οικοτόπους της Μεσογείου που απειλούνται κρούει κρούει στο CNN Greece ο υπεύθυνος της εκστρατείας για τη θάλασσα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Αντώνης Μπούγιας.

Ζερεφός στο CNN Greece: Οι παράκτιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν να γίνουν Χαβάη

Τι δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός στο CNN Greece;

Αρκτούρος: Πόσο προστατευμένη είναι η άγρια ζωή σε περιοχές Natura

Απροστάτευτα ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές Natura είναι τα άγρια ζώα, όπως σημειώνει, μιλώντας στο CNN Greece, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Μ.Κ.Ο. «Αρκτούρος» Παναγιώτης Στεφάνου.

ACT FOR
RECYCLING

ACT FOR RECYCLING

Η ανακύκλωση μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών και τη χρήση ενέργειας.

Η ανάπτυξη σύγχρονων μονάδων ανακύκλωσης, η ενίσχυση της ενημέρωσης και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες είναι απαραίτητες, ώστε να γίνουν βήματα προόδου με στόχο τη βιωσιμότητα. Η στροφή προς την πράσινη ενέργεια και η υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας από επιχειρήσεις φέρνουν ελπίδα για το μέλλον.

Ας ανακυκλώσουμε, υπεύθυνα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα μας.

Οι μαθητές
σώζουν τον πλανήτη

Οι μαθητές σώζουν τον πλανήτη

Η πυρκαγιά στον Έβρο μέσα από τα «μάτια» μαθητών - Βραβείο σε ντοκιμαντέρ για τα καμένα

Μια ταινία μικρού μήκους για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον Έβρο το καλοκαίρι του 2023 δημιούργησε η κινηματογραφική ομάδα του ΠΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

Δείτε περισσότερα

«Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον»: Δράσεις στα σχολεία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με σύνθημα «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον - Ενημερώνομαι, Συμμετέχω και Ενεργώ» το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα Δημοτικά Σχολεία από την Τρίτη (4/6) μέχρι την Πέμπτη (6/6) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Δείτε περισσότερα

HELLENiQ ENERGY: Εκπαιδευτικές Δράσεις για πάνω από 1.100 μαθητές και δημιουργία πάρκων

Με σύνθημα «Η ενέργειά μας για καλό σκοπό» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η HELLENiQ ENERGY, υλοποίησε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περισσότερων από 1.100 μαθητών Δημοτικών σχολείων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, γύρω από θέματα προστασίας των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. 

Δείτε περισσότερα

Hot Spots in the City:
Ανακάλυψε τα Eco Infos

Hot Spots in the City: Ανακάλυψε τα Eco Infos
Hot Spots in the City: Ανακάλυψε τα Eco Infos
Τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε μια πόλη είναι πολλά. Μεταξύ αυτών είναι οι μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βασικής αιτίας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων μέσω της επιλογής μιας ανανεώσιμης πηγής ενέργειας έναντι εκείνης που παράγεται από ορυκτά καύσιμα και απομυζεί τους φυσικούς πόρους.
Τα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία αυτοκινήτων στον Δακτύλιο της Αθήνας καθημερινά άλλαξαν από 120 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο που ίσχυε το 2022, το όριο θα ανεβεί στα 145 gr/km. Σκοπός να δοθεί ώθηση να μειωθεί η χρήση αυτοκινήτου και να αυξηθούν τα πιο «πράσινα οχήματα».
Η Αθήνα διαθέτει σε όλη την έκτασή της λόφους που αποτελούν «ανάσες» δροσιάς και καθαρού αέρα για τους κατοίκους της. Οι λόφοι που εκτείνονται στην Αθήνα είναι συνολικά 13 και μεταξύ αυτών ο Λόφος Αρδηττού, ο Λυκαβηττός, ο Λόφος Στρέφη, η Πνύκα και τα Τουρκοβούνια
Η Αθήνα, ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ελλάδας, είναι αντιμέτωπη με το φαινόμενο της θερμικής νησίδας. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όταν η θερμοκρασία στο κέντρο μιας πόλης είναι μεγαλύτερη απ' αυτή των προαστίων και της αγροτικής περιοχής που την περιβάλλει. Βασική αιτία είναι η σημαντική μείωση των χώρων πρασίνου στις μεγάλες πόλεις.
1 1

Social
Buzz

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ