ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αθηνά Ωνάση: «Μεγάλο χαστούκι» από τη Βραζιλία που δικαιώνει τον Ντόντα στο πολύκροτο διαζύγιο

Αθηνά Ωνάση: «Μεγάλο χαστούκι» από τη Βραζιλία που δικαιώνει τον Ντόντα στο πολύκροτο διαζύγιο

Ο Ντόντα Μιράντα, ο βραζιλιάνος ολυμπιονίκης στην Ατλάντα (1996) και το Σίδνεϊ (2000) κέρδισε μία από τις πολλές δικαστικές μάχες με την πρώην σύζυγο του, τη χρυσή κληρονόμο της δυναστείας Ωνάση, Αθηνά.

Οι δικαστικές αρχές του São Paulo αποφάσισαν ότι η Αθηνά Ωνάση πρέπει να επιτρέψει στον πρώην σύζυγο της για δέκα και κάτι χρόνια Ντόντα πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιούργησε από κοινού με την Ωνάση στην πόλη Valkenswaard της Ολλανδίας.

Η Ωνάση είχε απαγορεύσει στον Ντόντα να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις από τον Αύγουστο του 2016. Επιπλέον του αφαίρεσε το δικαίωμα να πλησιάσει το άλογο με το οποίο ο Ντόντα κέρδισε τα τρόπαια του, το Cornetto K.

Η απόφαση του δικαστή Rômolo Russo δικαιώνει τον ολυμπιονίκη ενώ του δίνει τη δυνατότητα να επαναδιεκδικήσει το άλογο ενώ απαγορεύει στην Ωνάση να πωλήσει οποιοδήποτε άλογο προτού εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Η Αθηνά Ωνάση δεν έχει δώσει τη δική της απάντηση όμως ο βραζιλιανικό τύπος μιλάει για ένα "μεγάλο χαστούκι" στην Ελληνίδα κληρονόμο.

Η δικηγόρος του Ντόντα Priscila Correa da Fonseca ενημέρωσε την Ωνάση που πλέον δεν μπορεί να πουλήσει το άλογο που υπολογίζεται να αξίζει περίπου €10 εκατομμύρια.

https://www.instagram.com/p/p

Μιλώντας στην ιστοσελίδα ÉPOCA ο Ντόντα δήλωσε δικαιωμένος και ελπίζει να κερδίσει και τις υπόλοιπες μάχες στα δικαστήρια, αυτή τη φορά στην Ευρώπη.

"Διατηρώ το αναφαίρετο δικαίωμα μου να μου επιστραφεί το άλογο που εγώ ο ίδιος έχω προπονήσει" είπε.

Η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται τον Οκτώβριο στο Βέλγιο σε μια δικαστική και δη υπερατλαντική "οδύσσεια" που απλώνεται από τη Βραζιλία στις ΗΠΑ, την Ελλλάδα, το Μόνακο και όπου αλλού η Αθηνά Ωνάση έχει συμφέροντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ