ΚΟΣΜΟΣ

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Σε άδεια ο Ταρίκ Ραμαντάν, εν μέσω σκανδάλου σεξουαλικών κακοποιήσεων

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Σε άδεια ο Ταρίκ Ραμαντάν, εν μέσω σκανδάλου σεξουαλικών κακοποιήσεων
REUTERS/Hannah McKay

Άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έλαβε ο Ελβετός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν. Ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες τόσο στη χώρα του, όσο και στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού στην Γαλλία και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Ελβετία.

«Έπειτα από αμοιβαία συμφωνία και με άμεση ισχύ, ο Ταρίκ Ραμαντάν, καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών, έλαβε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης» ανακοίνωσε το φημισμένο πανεπιστήμιο.

«Αυτή η άδεια δεν συνεπάγεται τεκμήριο ή αποδοχή ενοχής και επιτρέπει στον καθηγητή Ραμαντάν να απαντήσει στις εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του, τις οποίες ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά», υπογραμμίζεται.

Στην Γαλλία εκκρεμούν δύο μηνύσεις εναντίον του Ραμαντάν με κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ το Σάββατο η ελβετική εφημερίδα Tribune de Genève δημοσίευσε μαρτυρίες μαθητριών του που κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο πριν από δύο δεκαετίες.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες, και με ανάρτησή του στο facebook, έκανε λόγο για μια «εκστρατεία συκοφάντησης» εναντίον του που ενώνει «τους εχθρούς του».

Ο 55χρονος αμφιλεγόμενος ισλαμολόγος Ραμαντάν, εγγονός του ιδρυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων κατηγορείται από τους επικριτές του ότι προωθεί υπογείως ένα πολιτικό ισλάμ.

Να σημειωθεί πως στη Γαλλία διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τις απειλές που δέχθηκε το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo ύστερα από σκίτσο που δημοσίευσε για τον ισλαμολόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ