ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη άνδρα στο Παγκράτι για τις απειλές κατά βουλευτών

Σύλληψη άνδρα στο Παγκράτι για τις απειλές κατά βουλευτών
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο Παγκράτι ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές, γεγονός που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις γύρω από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται και ανακρίνεται.

Ο 63χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, διατυπώνει έντονες ακροδεξιές απόψεις χωρίς όμως να προκύπτει μέχρι στιγμής συμμετοχή του σε κάποιο πολιτικό κόμμα.

Σημειώνεται πως την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κα. Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργήματων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ, (σ.σ. ο Σπύρος Αβραμάκος) ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν τη Συμφωνία. Παραθέτει, δε, τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Παπαχριστόπουλος: Με απειλούν ότι θα βρω το κεφάλι μου σε χαντάκι

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει επί λέξει, σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει τη Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν τη Μακεδονία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ