ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα οχήματα στην χιονισμένη εθνική οδό

Ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα οχήματα στην χιονισμένη εθνική οδό
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς εξαιτίας της σημερινής κακοκαιρίας με ουρές οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, έξω από τις Ράχες Φθιώτιδας από τη Λαμία προς τη Λάρισα οι οδηγοί παρέμειναν μέσα στα αυτοκίνητά τους επί ώρες το μεσημέρι εξαιτίας του γεγονότος ότι "δίπλωσαν" νταλίκες δίχως αλυσίδες στο παγωμένο οδόστρωμα στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι αρχές έκλεισαν την κυκλοφορία για δυο ώρες στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη ενώ η ουρά των αυτοκινήτων υπολογίζεται ότι έφθασε στα 30 χιλιόμετρα, μέχρι τα διόδια της Πελασγίας.

Τελικά απεγκλωβίστηκαν τα εκατοντάδες οχήματα που είχαν παγιδευτεί από το 238ο έως το 260ο χλμ και μετά από πολύωρες προσπάθειες και "επιστράτευση" εκχιονιστικών και γερανών, η κυκλοφορία διοχετεύτηκε μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν και στους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας αλλά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας στην Πιερία καθώς νταλίκα δίπλωσε νωρίς το πρωί.

Υπό αυτές τις συνθήκες η τροχαία χρειάστηκε να ακινητοποιήσει όλα τα βαριά οχήματα απαγορεύοντας τους τη διέλευση από τα στενά των Τεμπών ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν προς όφελος της κυκλοφορίας τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Η αναμονή των οδηγών έφθασε ακόμη και τις δύο ώρες.

Οι αστυνομικές αρχές εξέδωσαν οδηγίες που παρέχουν ενημέρωση για τα σημεία στα οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε οδικές αρτηρίες ανά την περιφέρεια, υποδεικνύοντας και αυτά στα οποία κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην Εθνική οδό από τα χιόνια
Οι 10 περιοχές της Ελλάδας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες
Ο καιρός σε όλη τη χώρα τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς
Στα λευκά η χώρα: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ