ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το πράσινο φως για την εκκίνηση των ενεργειών διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών «άναψε» με ευρύτατη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.

Το ψήφισμα /εντολή προς την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την ικανοποίηση των αξιώσεων έγινε δεκτό διά εγέρσεως από όλα τα κόμματα. Δεν ηγέρθησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ που τάσσονται υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, κατέθεσαν ωστόσο, δική τους πρόταση γιατί –όπως ανέφεραν- δεν συγκεκριμενοποιούνται οι αξιώσεις, δεν περιγράφονται οι ευθύνες και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η δική τους πρόταση.

«Είναι μία εξαιρετική συγκυρία για την υπόθεση γιατί έχει υπάρξει μία ωρίμανση στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και στο εσωτερικό της Γερμανίας όπου έχει έρθει στην επιφάνεια το αντιφασιστικό κίνημα», υπογράμμισε κλείνοντας τη συζήτηση ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η Βουλή ήταν παρούσα σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλήφθησαν.

«Όλες οι ενέργειες που έγιναν είναι λιθαράκια κομμάτια ενός παζλ που κάνουν πιο δυνατή την χώρα στην διεκδίκηση», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας γνωστό ότι στις 2 Μαΐου θα μεταβεί στο Άουσβιτς για τα εγκαίνια ελληνικού μνημείου.

«Ποτέ πια φασισμός στην Ελλάδα και την Ευρώπη», είπε φανερά συγκινημένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ