ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ και Πανιώνιος πέρασαν και αυτοί στους «8» του Κυπέλλου

ΠΑΟΚ και Πανιώνιος πέρασαν και αυτοί στους «8» του Κυπέλλου
EUROKINISSI/MOTION TEAM/Βασίλης Βερβερίδης

Δίχως εκπλήξεις ολοκληρώνεται η φάση των 16 του Κυπέλλου, αφού τόσο ο Πανιώνιος, όσο και ο ΠΑΟΚ, που είχε και το δυσκολότερο έργο, πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στην Τούμπα για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 από την Καλλονή στο πρώτο ματς. Όμως το γκολ δεν ερχόταν με τίποτε στα πρώτα 45λεπτά, είτε με τις επεμβάσεις του Δαύκου, είτε λόγω των δοκαριών (στο 16 με φάουλ ο Τζαβέλλας και στο 19 παραλίγο αυτογκόλ από τον Αναστασιάδη).

2445785


(Πηγή: EUROKINISSI/MOTIONTEAM/Βασίλης Βερβερίδης)

Και το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον γιο του παλαίμαχου τερματοφύλακα Γιώργου Δαύκου να κατεβάζει ρολά, αλλά η άμυνα του τον πρόδωσε στο 59 αφού σταμάτησε τον Μακ, αλλά ο Κλάους έβαλε το πολυπόθητο γκολ. Το άγχος περιορίστηκε, ιδιαίτερα όταν ήρθε και το 2-0 από τον Μακ, σε σέντρα του Μυστακίδη έξι λεπτά αργότερα. Το μονότερμα συνεχίστηκε, ο Δαύκος έκανε εμφάνιση για μετεγγραφή και νικήθηκε μόνο στο 81 με κεφαλιά του Μπερμπάτοφ για το τελικό 3-0. Εντυπωσιακές οι δηλώσεις του Τούντορ μετά το τέλος του αγώνα, που είπε ότι "αν ο αντίπαλος δεν είχε τερματοφύλακα τον Μπουφόν (!) θα χαμε κερδίσει άνετα", δείγμα της εκτίμησης του τεχνικού του ΠΑΟΚ για τον Κώστα Δαύκο. Επίσης ζήτησε για αντίπαλο στους 8 τον Ηρακλή ή τον Ολυμπιακό.

2445849


(Πηγή: EUROKINISSI/MOTION TEAM/ Βασίλης Βερβερίδης)

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος είχε το προβάδισμα έτσι κι αλλιώς απέναντι στον Εργοτέλη που ήρθε με 15 παίκτες στην Αθήνα, μετά και την εκτός έδρας νίκη με 1-0. Κέρδισε και πάλι με το ίδιο σκορ, το γκολ ο Μπακασέτας στο 21 και κάνει και αυτός όνειρα για το Κύπελλο.

2445546


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ρεβάνς του ζευγαριού Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η κλήρωση των προημιτελικών θα γίνει αύριο (Παρασκευή 15/1) στις 12 το μεσημέρι.

Όλα τα αποτελέσματα στην φάση των 16 (με έντονο χρώμα οι ομάδες που έχουν προκριθεί)

Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0 (0-0 α αγώνας)
Ηρακλής-Βέροια 1-0 (1-0)
ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0 (1-0)
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 3-0 (3-0)
Ολυμπιακός-ΑΟ Χανιά 6-0 (4-1)
Πανιώνιος-Εργοτέλης 1-0 (1-0)
ΠΑΟΚ-Καλλονή 3-0 (1-2)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (2-1 / 19:30)

Διαβάστε ακόμη

Ο Ατρόμητος είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Κύπελλο μετά το 2-1 με τον Πλατανιά

ΑΕΚ, Αστέρας και Ηρακλής προκρίθηκαν από τους "16" του Κυπέλλου

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός με άνετο 6-0 επί των Χανίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ