ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To ανεξάρτητο Χόλιγουντ του Sundance στο φακό του Vanity Fair

To ανεξάρτητο Χόλιγουντ του Sundance στο φακό του Vanity Fair
Instagran/ Vanity Fair

Εάν υπάρχει ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που μπορείς να ονοματίσεις cool και να κυριολεκτείς είναι αυτό που δημιουργήθηκε από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1985 με έμπνευση και αφορμή να ονομάζεται Sundance Film Festival από το χαρακτήρα που υποδύθηκε στην ταινία “Butch Cassidy and the Sundance Kid”. Ο ίδιος δεν περίμενε ότι θα εξελισσόταν σε ένα πανηγύρι ανεξάρτητων δημιουργών με τολμηρές ταινίες που σοκάρουν τα mainstream κεφάλια των studio.

Ετήσια φιλοδοξία του είναι να φέρνει το κοινό του σε επαφή με πρωτότυπους δημιουργούς, κάτι που πετυχαίνει μέσα από προβολές μεγάλου & μικρού μήκους ταινιών, αλλά και ντοκιμαντέρ, εκθέσεις, installations, εμπνευσμένες performances, συζητήσεις πάνω στον κινηματογράφο και μουσικές εκδηλώσεις στη μακρινή Γιούτα των Η.Π.Α. Επίσης το πετυχαίνει με ταινίες που σε κάνουν να απορείς, να σκέφτεσαι, να αναρωτιέσαι.

Μια διάδοχος, μια αυτοκτονία, ο Μάικλ Τζάκσον και ένα πτώμα με στύση

Πριν κάποιες ώρες το Sundance απόρησε με την ταινία Swiss Army Man όπου και πρωταγωνιστεί ο κινηματογραφικός Χάρι Πότερ του παρελθόντος. Όμως στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του διδύμου Ντάνιελ Κβαν και Ντάνιελ Σάινερτ ο Ντάνιελ Ράντκλιφ υποδύεται “ένα πτώμα με στύση που αερίζεται και το κοινό φεύγει μαζικά από την αίθουσα!” σύμφωνα με την Independent και αν μη τι άλλο αυτή η ιστορία φιλίας ανάμεσα σε έναν άντρα με αυτοκτονικές τάσεις που έχει ναυαγήσει σε ένα έρημο νησί και το περίεργο πτώμα του μάγου που ξεβράζεται στην ακτή μόνο εδώ θα διεκδικήσει το κοινό που αντέχει. Για το Sundance το περίεργο είναι τέχνη.

swiss

Ανάμεσα σε άλλα τα πρόσωπα που φωτογράφισε το Vanity Fair θα πρέπει να σχολιάσουν πέρα από τον Ράντκλιφ και τα παρακάτω

-το κινηματογραφικό ντεμπούτο της 16χρονης Lily Rose Depp, κόρης του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, μούσα του Καρλ Λάγκερφελντ ήδη, στο Yoga Hosers.

pHAuvk0IpI8EXL7ykBclvqRAih9

-τη συναρπαστική ζωή του Michael Jackson δια χειρός Spike Lee στο Michael Jackson's Journey From Motown To Off The Wall, το δεύτερο έργο του ακτιβιστή σκηνοθέτη με ήρωα των βασιλιά της ποπ

-και την ιστορία της Christine Chubbuck, στην ταινία Christine, της τηλεπαρουσιάστριας που αυτοκτόνησε στον αέρα λέγοντας αυτό: “Σύμφωνα με την πολιτική του Channel 40 να σας μεταφέρουμε τα τελευταία νέα, θα δείτε μία ακόμα πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας”. Αναφερόταν στη δική της.

Christine Chubbuck report1 o

Στο κρύο φεστιβάλ της έβδομης τέχνης το Vanity Fair δημιούργησε ένα ακόμη πορτφόλιο από χειμερινά casual διάσημους που είναι cool και τους θέλουμε φίλους.

Aνάμεσα σε αυτούς, οι Spike Lee

https://www.instagram.com/p/p

Nick Jonas

https://www.instagram.com/p/p

Kate Beckinsale

https://www.instagram.com/p/p

Zosia Mamet

https://www.instagram.com/p/p

John Legend

https://www.instagram.com/p/p

Chloe Sevigny

https://www.instagram.com/p/p

John Hamm

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ