ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 33 παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 33 παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα
INTIME NEWS

Σε 33 ανέρχονται τα πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα σήμερα, Δευτέρα, κατά τη διενέργεια χιλιάδων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια από το πρωί.

Σε όλη τη χώρα από πολύ νωρίς το πρωί αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους.

Υπεθυμίζεται ότι το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι ύψους 150 ευρώ.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι πολίτες δείχνουν να έχουν σεβαστεί τους αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία των μετακινήσεων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση χθες, Κυριακή, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και ανάσχεσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα νέα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της μετακίνησης, λέγοντας πως «τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά με τους πολίτες να δείχνουν συμμόρφωση».

Μιλώντας αμέσως μετά τον καθηγτή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

Αναφορικά με τους ελέγχους ο υφυπουργός μίλησε για 34 ελέγχους ατόμων σε καραντίνα που ήταν όλοι σπίτι τους, ενώ σε 176 ελέγχους στενών επαφών τέσσερις βρέθηκαν εκτός σπιτιού, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ και ανάλογη ποινική δίωξη.

Όπως είπε τα χρήματα από τα πρόστιμα των παραβατών θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.



71 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 695 στο σύνολο

Στα 695 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας καθώς υπάρχουν 71 νέα κρούσματα. Παράλληλα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 17.

Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες.

Ακόμη επεσήμανε πως το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αργήσει. «Χρειαζόμαστε χρόνο», είπε και συνέχισε:

«Σέβομαι τον βουβό πόνο αυτών που έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται όπως και αυτών που έχουν κρούσμα στο νοσοκομείο και πρέπει να είναι δίπλα τους».

Όσο αφορά τα παιδιά είναι ελαφρά τα κρούσματα έχουμε ένα 3-4% εκ των οποίων έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως έχει παρατηρηθεί πως μερίδα ατόμων που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό έχει χάσει το αίσθημα της όσφρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ