ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής σε αγρότες: Ελάτε σε διάλογο για να δούμε περιθώρια βελτίωσης

Κουρουμπλής σε αγρότες: Ελάτε σε διάλογο για να δούμε περιθώρια βελτίωσης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέο κάλεσμα στους αγρότες να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου απηύθυνε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός των Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής σε τηλεοπτική του συνέντευξη λέγοντας ότι δεν πρέπει να μετανιώσουν για ευκαιρίες που μπορεί να χαθούν.

Ο υπουργός είπε ότι "όλα είναι συζητήσιμα", ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα και πως πρέπει να έρθουν οι αγρότες σε διάλογο για να εξαντληθούν τα περιθώρια βελτιώσεων που ενδεχομένως υπάρχουν.

Οι αγρότες ανέδειξαν τα αιτήματά τους, είπε, και τώρα είναι η ώρα του διαλόγου. "Δε νομίζω να υπάρχει αγρότης που αμφισβητεί τις προθέσεις μου", πρόσθεσε.

Άμα δεν έρθουν αναλαμβάνουν και την ευθύνη, είπε με νόημα ο υπουργός των Εσωτερικών.

Τόνισε ότι κάθε διεκδίκηση της κοινωνίας "δεν είναι προς θάνατον" και καλά κάνουν και διεκδικούν αυτά που νομίζουν, αλλά συμπλήρωσε ότι επί 40 χρόνια δεν κατέστη δυνατή μια "σοβαρή οργάνωση" που να προστατεύσει την παραγωγή και τον μόχθο τους.

Σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής ότι η κυβέρνηση εξελέγη για τέσσερα χρόνια και όχι για τρεις μήνες και άρα πρέπει να κριθεί στο τέλος της θητείας της.

Ζήτησε παράλληλα να καταλάβουν τα όρια και τις δυνατότητες της Ελλάδας λέγοντας πως αν νομίζουν οι αγρότες ότι έχει περιθώρια η κυβέρνηση να κάνει κάτι καλύτερο γι' αυτούς και δεν τα εξαντλεί, τότε θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ερωτηθείς για τις δυναμικές κινητοποιήσεις που στρέφονται κατά της κυβέρνησης λίγους μόνο μήνες μετά την επανεκλογή της, ο κ. Κουρουμπλής είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι ο κόσμος αισθάνεται πολύ πιο άνετα να διαμαρτύρεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από ό, τι με άλλες κυβερνήσεις αλλά διασαφήνισε ότι δεν φοβίζουν την κυβέρνηση οι διεκδικήσεις του λαού "γιατί είμαστε στην ίδια όχθη".

Για φαινόμενα άσκησης βίας στους αγρότες, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι "εάν υπάρχουν υπερβολές να τις εγκαλέσω" αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που άφησε τα τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ