ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Τι αποκαλύπτουν για το δυστύχημα έρευνες και καταθέσεις

Παντελής Παντελίδης: Τι αποκαλύπτουν για το δυστύχημα έρευνες και καταθέσεις
CNN Greece

Την ίδια ώρα που χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετίσουν τον Παντελή Παντελίδη, με βαρύ το κλίμα συγκίνησης, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το τροχαίο οφείλεται σε λάθος χειρισμό του τραγουδιστή στην μοιραία στροφή στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πριν το δυστύχημα.

Όμως, το γεγονός ότι δεν γνώριζε καλά το δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε απότομα την αριστερή στροφή, ήταν μοιραίο. Στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος, ενώ δεν υπήρχε και εμπλοκή του ABS του οχήματος.

Οι αρχές έχουν λάβει DNA από τα καθίσματα και τις ζώνες για να είναι για να διαπιστώσουν 100% που βρισκόταν ο καθένας και αν φορούσαν ζώνες. Σε έναν μήνα περίπου θα βγουν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

pp

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη για να ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, εξέτασε τα δεδομένα και πηγές κοντά στην οικογένεια εκτιμούν ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα με το τζιπ, αλλά πήγαινε περίπου με 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Όσον αφορά στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, η συγκεκριμένη στροφή είναι απότομη, όμως το οδόστρωμα δεν ήταν ολισθηρό, για να προκαλέσει την απώλεια του ελέγχου από τον οδηγό.

Ο πραγματογνώμονας σύμφωνα με την οικογένεια φέρεται να αποδίδει το μοιραίο δυστύχημα στην απειρία του Παντελή Παντελίδη, σε ότι αφορά την οδήγηση τέτοιου τύπου οχημάτων. Παρότι έμπειρος οδηγός, ο δημοφιλής τραγουδιστής πρόσφατα άρχισε να οδηγεί τζιπ, καθώς στο παρελθόν οδηγούσε σπορ διθέσια αυτοκίνητα.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, ενώ βρισκόταν πάνω στην απότομη στροφή, αν και δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο μη μπορώντας να ελέγξει το κέντρο βάρος του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στις προστατευτικές μπάρες, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Το αυτοκίνητο το είχε εξετάσει εμπειρογνώμονας της τροχαίας αλλά θα εξεταστεί και τις επόμενες ημέρες από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το αυτοκίνητο ήταν σε άψογη κατάσταση και είναι ένα πολύ ασφαλές αυτοκίνητο.

unnamed

Στο μεταξύ, ανατροπή στην υπόθεση του τροχαίου έδωσε η κατάθεση της 21χρονης Φρόσω Κυριακού, λέγοντας ότι αυτή τελικά καθόταν στη θέση του συνοδηγού και όχι η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες.

kopeles

Η 21χρονη κατέθεσε στην αστυνομία πως δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και πως δεν θυμάται το αυτοκίνητο να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Σύμφωνα με όσα είπε, την ώρα της πρόσκρουσης το χέρι του Παντελή Παντελίδη μπλέκεται στα σίδερα και τον ιμάντα της ζώνης. "Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι η Μυρσίνη να φωνάζει βοήθεια", είπε στην αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ