ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Δεν έχω καμία σχέση με το δημοσιογραφικό κύκλωμα εκβιασμών

Αλεξιάδης: Δεν έχω καμία σχέση με το δημοσιογραφικό κύκλωμα εκβιασμών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για “σχεδιαζόμενη δημοσιογραφική επίθεση” στο πρόσωπό του κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τους συλληφθέντες δημοσιογράφους και τον εκδότη που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα εκβιασμών.

Ο κ. Αλεξιάδης έχει ήδη ζητήσει την διενέργεια προανακριτικής εξέτασης για την τυχόν σχέση των κατηγορουμένων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

“Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα (από το Υπουργείο ή τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα), ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

“Είναι σαφές ότι η σχεδιαζόμενη «δημοσιογραφική επίθεση» (που αναφέρει η δικογραφία) στο πρόσωπό μου, δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων. Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν, είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν «τρομοκρατικές» επιστολές (όπως αυτή που έστειλαν με περιεχόμενο ανακοίνωση και σφαίρα)”.

“Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές. Γιατί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα, πρέπει να αποκαλυφθεί”, τονίζει ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος όπως λέει δεν έχει να φοβηθεί και να κρύψει τίποτα.

“Οι προσωπικές στοχοποιήσεις, η παραπληροφόρηση, η επίθεση σε συνεργάτες του γραφείου μου κλπ., η οποία επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα, πλήττουν αρχικά την αξιοπιστία μερίδας του Τύπου”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

“Τέτοιες επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και την διαφθορά”, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη εκδότη και δημοσιογράφων: Νέες συλλήψεις αναμένονται για το κύκλωμα εκβιασμών

Τα ευρήματα των αρχών από τις έρευνες στα σπίτια του κυκλώματος εκβιαστών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ