ΣΠΟΡ

Και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας για 43η φορά ο Ολυμπιακός με τη νίκη του 3-0 επί της Βέροιας.

Και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας για 43η φορά ο Ολυμπιακός με τη νίκη του 3-0 επί της Βέροιας.
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο με το τρίποντο επί της Βέροιας και πλέον βάζει στόχο το νταμπλ, αρχής γενομένης με τον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με πολλές αλλαγές στην 11άδα από τον Μάρκο Σίλβα, που θέλησε να ξεκουράσει τους βασικούς ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης και να τους αποφορτίσει από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη από την Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη Βέροια.

2478215


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Ο Νταβίντ Φουστέρ έγινε ο 17ος διαφορετικός παίκτης των ερυθρόλευκων, που σκοράρει στο εφετινό πρωτάθλημα, βάζοντας γκολ στο 19 και στο 65, με τον Ισπανό να συνδυάζει την 6η κατάκτηση πρωταθλήματος (2010-2016) με τον Ολυμπιακό, έχοντας σκοράρει σε κάθε ένα από αυτά. Δικαιολογημένα ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο τον αποθέωσε.

Το σκορ έκλεισε στο 83 με προβολή ο Πουλίδο, διαμορφώνοντας το 3-0 και ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Καντιμοίρης είχε σταματήσει πολλές φορές τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 67 βαθμούς και ακόμη και αν η ΑΕΚ κερδίσει το βράδυ τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπυ της 24ης αγωνιστικής, δεν μπορεί να καλύψει την διαφορά των 18 βαθμών (αφού οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν στην ισοβαθμία).

Αυτό είναι το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και οι παίκτες του φόρεσαν κόκκινα μπλουζάκια με το νούμερο 43 στο στήθος, στο φινάλε του παιχνιδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ