ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Αποτρόπαιες οι σκέψεις του Πόουλ Τόμσεν, λέει ο Γιώργος Σταθάκης

Αποκαλύψεις Wikileaks: Αποτρόπαιες οι σκέψεις του Πόουλ Τόμσεν, λέει ο Γιώργος Σταθάκης
Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Ως αποτρόπαιες χαρακτήρισε «τις σκέψεις» του Πολ Τόμσεν, όπως αυτές αποτυπώνονται, στις αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikileaks, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι αποτρόπαια τα όσα διατυπώνονται, ότι σε μια διαπραγμάτευση υπάρχει μία στρατηγική προκειμένου να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα και να εκβιάσει», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Οικονομίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συγκεκριμένη στρατηγική της παράτασης υπάρχει «ακόμη και σε θέματα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν κλείσει ήδη».

«Η διαπραγμάτευση έπρεπε να έχει κλείσει χθες», σημείωσε με νόημα ο κ. Σταθάκης, επιρρίπτοντας σαφείς ευθύνες στην πλευρά των δανειστών.

Ερωτώμενος για την πηγή των διαρροών αυτών, απάντησε: «Δεν κάνω αστυνομικό ρεπορτάζ ωστόσο δεν νομίζω ότι έχει και τόση σημασία. Συνήθως διαρρέουν ακριβή αντίγραφα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ