ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Φραγκάκης (ΕΟΤ): Κερδίζουμε το στοίχημα του 12μηνου τουρισμού

Φραγκάκης (ΕΟΤ): Κερδίζουμε το στοίχημα του 12μηνου τουρισμού
Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ / INTIME

Η Ελλάδα πετυχαίνει το στόχο της να διευρύνει την τουριστική σεζόν και να αναδειχθεί ως 12μηνος προορισμός, όπως τονίζει μιλώντας στο CNN Greece o Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί κεντρική στρατηγική του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, ο ΕΟΤ έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, ώστε να αναδείξει την Ελλάδα ως έναν 12μηνο και ιδιαίτερα ένα χειμερινό προορισμό.

Όπως τονίζει ο κ. Φραγκάκης, στρατηγική του ΕΟΤ πλέον είναι να κάνει καμπάνιες στο εξωτερικό όλο τον χρόνο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει ακόμη τουρισμό και μάλιστα σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για τον τουρισμό τύπου City Break, σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, για πρώτη φορά ο ΕΟΤ κάνει εξειδικευμένη καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό του Σαββατοκύριακου, το “Greekend” όπως το αποκαλεί. Παγιώνεται έτσι η λογική ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας προορισμός ήλιου-θάλασσας, ενώ παράλληλα στη στρατηγική του ΕΟΤ εντάσσεται ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με νέες εμπειρίες.

Σε αυτό το μέτωπο, γίνονται ήδη κινήσεις σε τομείς όπως η γαστρονομία, ο οινοτουρισμός, ακόμα και οι γαμήλιες εκδηλώσεις, που υποστηρίζονται σταθερά από τον ΕΟΤ σε διεθνές επίπεδο.

Όπως καταλήγει ο κ. Φραγκάκης, το πρόσημο του τουρισμού είναι θετικό ενώ οι προοπτικές είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο ως προς την επιμήκυνση της καλοκαιρινής σεζόν αλλά και για την αμιγώς χειμερινή περίοδο, αυτή δηλαδή του Νοεμβρίου-Μαρτίου.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Φραγκάκη στο CNN Greece:

Δείτε το αφιέρωμα του CNN Greece στον Χειμερινό Τουρισμό 2022-’23 εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ