ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ζαχαράκη: Στοχεύουμε στην ουσιώδη διαφοροποίηση του ελληνικού τουρισμού

Ζαχαράκη: Στοχεύουμε στην ουσιώδη διαφοροποίηση του ελληνικού τουρισμού

Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι η ουσιώδης διαφοροποίηση του ελληνικού τουρισμού, πέρα από το παραδοσιακό δίπολο «ήλιος και θάλασσα».

Αυτό τονίζει μιλώντας στο CNN Greece η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας πως ήδη φέτος βλέπουμε μια ανοδική τάση επισκέψεων στην Ελλάδα από το τέλος Νοεμβρίου και μετά. Για το σκοπό αυτό εξάλλου ο ΕΟΤ έχει προχωρήσει σε προβολή καμπανιών επικοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας έμφαση στο θεματικό τουρισμό αλλά και εξειδικευμένες δραστηριότητες, όπως ο γαμήλιος τουρισμός.

Παράλληλα, σημαντικό αντίκτυπο στην αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος αναμένεται να έχουν και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν έργα 320 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα αφορούν έργα υποδομής αλλά και ενίσχυση συγκεκριμένων και στοχευμένων θεματικών δράσεων.

Παράλληλα, όπως τονίζει η κυρία Ζαχαράκη, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην τουριστική εκπαίδευση, καθώς η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Φιλοξενία μου» που αφορά την εξοικείωση των μαθητών με τον τουρισμό και τη φιλοξενία. Και παράλληλα, αναβαθμίζονται τα προγράμματα αλλά και οι παροχές των τμημάτων τριτοβάθμιας τουριστικής εκπαίδευσης ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες ανάγκες αλλά και οι προκλήσεις του κλάδου.

Δείτε τη συνέντευξη της Υφυπουργού Τουρισμού στο CNN Greece:

Δείτε το αφιέρωμα του CNN Greece στον Χειμερινό Τουρισμό 2022-’23 εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ